Μαρμελάδα Μπανάνα

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

200 γρ Νερό
800 γρ Ζάχαρη Κρυσταλλική
1 βανίλια
50 γρ Χυμό λεμόνι
1 κιλό Μπανάνες κομμένες σε ροδέλες (Καθαρό Βάρος)

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτη την πανεύκολη συνταγή ρίχνοντας σε μία κατσαρόλα το νερό τη ζάχαρη το χυμό λεμονιού και τη βανίλια
και τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να πάρουν μία βράση
Μέχρι να πάρει τη βράζει το σιρόπι ανακατεύουμε μια-δυο φορές ώστε να λιώσει η ζάχαρη
Στη συνέχεια ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες ή σε μικρά κομματάκια όπως επιθυμείτε πολυ σημαντικό είναι
να χρησιμοποιήσουμε αρκετά ώριμες μπανάνες για πιο ωραίο άρωμα

Αφού έχει βράσει το σιρόπι και έχει λιώσει και η ζάχαρη ρίχνουμε τις μπανάνες τις ανακατεύουμε ελαφρώς και τις αφήνουμε να βράσουν για
περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας
Περιστασιακά ανακατεύουμε και λίγο ώστε να μην κολλήσει στην κατσαρόλα

Ετοιμη κιόλας η μαρμελάδα μας κλείνουμε το μάτι και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα μέχρι επάνω κλείνουμε το καπάκι το γυρνάμε ανάποδα και
το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς

Μαρμελάδα γεμάτη αρώματα προτείνω να τη φτιάξετε για να συνοδεύσετε τα πρωινά σας και όχι μόνο

Προηγούμενο άρθροΣφολιάτα με κρέμα
Επόμενο άρθροΓεμιστά με κιμά!!! Μελιτζανες Πιπεριές και Ντομάτες