Μαρουλοσαλάτα με σως ροδιού και παρμεζάνα

Υλικά

2 μαρούλια σγουρά
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
σπόρια από ένα ρόδι
1 χούφτα καρύδια
παρμεζάνα τριμμένη

Σως

1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1/4 φλιτζανιού χυμός ροδιού
2 κ.σ. λευκό βαλσάμικο ξίδι
1–2 κ.σ. μέλι
1 κ.σ μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη (προαιρετικά)
αλάτι

Εκτέλεση

Κόβουμε το μαρούλι σε μεγάλα κομμάτια και το βάζουμε σε μια σαλατιέρα.Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και τον άνηθο.
Ρίχνουμε τα σπόρια απ το ρόδι και τα καρύδια αλεσμένα.
Χτυπάμε με το σύρμα το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο, το χυμό ροδιού, την μουστάρδα, το μέλι,το σκόρδο και το αλάτι. Θέλουμε να έχουν παχύρευστη μορφή.
Περιχύνουμε με τη σως το μαρούλι στη σαλατιέρα και ανακατεύουμε πολύ καλά.Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως.
Αντί για καρύδια,μπορείτε να βάλετε φουντούκια ή αμύγδαλα.Απλά καβουρδίστε τα λίγο. Ταιριάζουν και αυτά πολύ και δίνουν εξίσου υπέροχη γεύση.

Καλή σας απόλαυση!!!!

 

Η συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΥπέροχη μπαχαράτη Μπριζόλα με σπανακοτυρόπιτα
Επόμενο άρθροΔροσερό Κέικ με τσουρέκι και κρέμα