Υλικά

5 αυγά
1,5 φλ.τσ ζάχαρη
2 φλ.τσ.αλεύρ
1,5 φλ.τσ σιμιγδάλι ψιλό
3 φλ.τσ.καρύδι τριμ.
1 μπέικιν
βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ κοφτό σόδα
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κ.γ κανέλλα
1/2 κ.γ γαρύφαλλο
Ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
Για το Σιρόπι
3 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
Φλούδα λεμονιού
Για την Κρέμα
2 άνθος αραβοσίτου στιγμής με το ανάλογο γάλα
3 κούπες σαντιγί χτυπημένη και
1/2 κουτί ζαχαρούχο

Εκτέλεση
Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά χωριστά και τα ασπράδια μαρέγκα με τη μισή ζάχαρη,
Και τους κρόκους με την άλλη μισή ζάχαρη .
Προσθέτουμε σταδιακά και τα υπόλοιπα υλικά εκτός το αλεύρι και το σιμιγδάλι.
Αφήνουμε το μίξερ και με μια μαρίζ ανακατεύουμε απαλά προσθέτοντας εναλλάξ τη μαρέγκα με το αλεύρι σιμιγδάλι κουταλιά κουταλιά.
Θέλουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να μην μας κοπεί η μαρέγκα.
Ρίχνουμε το μίγμα σε φόρμα πλατιά (χωρίς τρύπα) βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε 45′ περίπου σε μέτριο φούρνο.

Για το σιρόπι
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας για 5′ λεπτά όλα τα υλικά
Όταν βγεί απ’ το φούρνο αφήνουμε λίγο και κατόπιν σιροπιάζουμε κουταλιά κουταλιά να πάει παντού! Δε βιαζόμαστε να ναι ομοιόμορφο το σιρόπιασμα και να το πιεί σωστά!
Για την Κρέμα
Χτυπαμε το άνθος αραβοσίτου στιγμής με το ανάλογο γάλα
Προσθέτουμε την σαντιγί χτυπημένη και το ζαχαρούχο
Τέλος αφήνουμε να κρυώσει καλά το σιροπιασμένο κέικ, και ρίχνουμε επάνω την κρέμα.
Γαρνίρουμε με τριμμένα καρύδια!

Ευχαριστούμε Βανα Ντελη.Ρεβ.ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια Βανίλιας…απλά και νόστιμα
Επόμενο άρθροΗ Συνταγή για ένα υπέροχο πιάτο Ζυμαρικών (GOULASH)