Μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας και πιπεριές

Υλικά

2 κιλά μελιτζάνες
1 κιλό ντομάτες
1 κιλό κρεμμύδια
1 κιλό κόκκινες πιπεριές συν 3 πράσινες αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και καφτερές
6-7 σκελίδες σκόρδο (60γρ)
Αλάτι – Πρόσθεσα συνολικά 1,5 κουταλιές της σούπας
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
300 ml Φυτικό έλαιο
1 ματσάκι μαιντανό

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες κυβάκια. Τα βάζουμε σε μεγάλο σουρωτήρι και ρίχνουμε μία κουταλιά της σούπας αλάτι. Ανακατεύουμε να πάει παντού.
Χαράζουμε τις ντομάτες σχήμα σταυρού στο κάτω μέρος τις βάζουμε σε μεγάλο μπολ και τις καλύπτουμε με ζεστό νερό.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
Κόβουμε και τις κόκκινες πιπεριές σε κυβάκια. Στη συνέχεια ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε και αυτές κυβάκια.
Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το λάδι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε καλά να μαραθούν και στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες.
Ανακατεύουμε καλά και βράζουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τις πιπεριές.Μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Ρίχνουμε και τις μελιτζάνες. Ανακατεύουμε πολύ καλά πάνω κάτω. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε τη ζάχαρη.


Μαγειρεύουμε μέχρι τα μαλακώσει και η μελιτζάνα φροντίζοντας να έχει ζουμί η κατσαρόλα μας. Ανακατεύουμε ανά τακτά διαστήματα.
Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και σιγοβράζουμε.
Ψιλοκόβουμε τον μαιντανό και τα σκόρδα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας.

Ανακατεύουμε και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά.
Το φαγητό μας πρέπει να μείνει με το λαδάκι του.
Είναι ένα υπέροχο μεσογειακό πιάτο γεμάτο αρώματα!!!!!!
Φτιάξτε το!!!!

Καλή επιτυχία

Σημείωση: Οι ποσότητες είναι για μία μεγάλη κατσαρόλα διότι μπορούμε να το αποθηκεύσουμε και σε βάζουμε.  Μπορείτε να τις μειώσετε στην μέση για μία μικρή κατσαρόλα

Προηγούμενο άρθροΜηλόπιτα με κρέμα…λιώνει στο στόμα
Επόμενο άρθροΚορνεδάκια με κρέμα σοκολάτα…Πρωτότυπη συνταγή