Μελιτζάνες Παρμεζάνα

Συστατικά

3 μεγάλες μελιτζάνες/μελιτζάνες κομμένες σε φέτες 1 εκ
150 γραμμάρια (2/3 φλ.) μοτσαρέλα
100 g (1 φλιτζάνι) τυρί παρμεζάνα τριμμένη (χρησιμοποιήστε εναλλακτική για χορτοφάγους εάν προτιμάτε)

για τη σάλτσα
1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
250 γραμμάρια (1/41β) μανιτάρια κομμένα σε φέτες (χρησιμοποίησα μανιτάρια portobello)
800 γρ ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού φύλλα φρέσκου θυμαριού
1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο φρέσκο ​​ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​βασιλικό ψιλοκομμένο
αλάτι & πιπέρι για γεύση

Οδηγίες

Αλείψτε τις φέτες μελιτζάνας με ελαιόλαδο και ψήστε σε σχαροτήγανο για 1-2 λεπτά ανά πλευρά. Αφήνω στην άκρη. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 2000C
Για να φτιάξετε τη σάλτσα, σοτάρετε το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο.
Προσθέστε το σκόρδο και τα μανιτάρια και τα μυρωδικά και τηγανίστε μέχρι τα μανιτάρια να ροδίσουν.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά μέχρι να μειωθεί ελαφρώς η σάλτσα.

Για το ψήσιμο στρώστε τη ψητή μελιτζάνα με τη σάλτσα και τα τυρια σε ένα πυρίμαχο σκεύος, κρατήστε λίγη από τη μοτσαρέλα για την επικάλυψη.
Βάλτε το ταψί στο φούρνο και αφήστε το να ψηθεί για 15-20 λεπτά μέχρι να αναβράσει η σάλτσα.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και μετά σερβίρουμε με σαλάτα/ψωμί της αρεσκείας μας.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΧαλβάς φούρνου (Μοναστηριακή συνταγή)
Επόμενο άρθροΤα μπισκότα της γιαγιάς!