Μελιτζάνες στο φούρνο με φέτα

Υλικα

1 λίτρο νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
7-8 μελιτζάνες μικρές
2-3 πιπεριές κόκκινες
1 κρεμμύδι
3-5 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
50 ml λάδι
200 γρ. φέτα
δυόσμο
θυμάρι
πιπέρι
αλάτι

Εκτέλεση

Σ ένα μεγάλο μπολ βάζουμε 1 λίτρο νερό και το αλάτι.
Κόβουμε τις μελιτζάνες κυδωνάτες και τις ρίχνουμε στο νερό.Τις αφήνουμε για 30 λεπτά.
Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες και το κρεμμύδι σε ροδέλες.
Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τις μελιτζάνες.Τις περνάμε απ το τηγάνι με λίγο λάδι μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
Σ ένα άλλο τηγάνι ρίχνουμε 2-3 κουταλιές λάδι και καραμελώνουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη πιπεριά ,τη ζάχαρη, αλάτι πιπέρι και τον πελτέ.
Ανακατεύουμε συνεχώς και ρίχνουμε το φλιτζάνι το νερό και το λάδι.Αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Στρώνουμε τις μελιτζάνες σ ένα ταψί και ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα μας.
Προσθέτουμε την φέτα κομματάκια το θυμάρι και τον δυόσμο.


Ψήνουμε στους 200 ° C για 30 λεπτά.
Ένα γρήγορο, πανεύκολο και νοστιμότατο φαγητό!!!!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!

Εγγραφείτε στο κάναλι της Συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΡιζότο Μανιτάρια με χταπόδι και ούζο
Επόμενο άρθροTo Γαλακτομπούρεκο των Ανωγείων