Μελιτζάνες τηγανιτές με σάλτσα

Και όπως είπαμε μύρισε καλοκαίρι και καλοκαίρι δεν γίνεται χωρίς Μελιτζάνες τηγανιτές με σάλτσα για μένα το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό

Υλικά

3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
ελαιόλαδο
4 μέτριες ντομάτες πολύ ώριμες
1/2 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
αλάτι πιπέρι
3 σκελίδες σκόρδο
λίγα ντοματίνια
λίγο μαϊντανό

Εκτέλεση

Επλυνα τις μελιτζάνες πολύ καλά της έκοψε στρογγυλά κομμάτια και τις έβαλα σε μία λεκάνη με νερό και αλάτι για περίπου μισή ώρα
Tις τράβηξα πολύ καλά έριξα λίγο αλατάκι και τις τηγάνισε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα
Tις έβγαλα σε ένα πιάτο σε μία βαθιά κατσαρόλα έβαλα πολύ λίγο ελαιόλαδο έτριψα τις ντομάτες μισή κουταλιά του γλυκού ζάχαρη αλάτι πιπέρι
σκόρδο λίγα ντοματίνια και λίγο μαϊντανό τα άφησα μέχρι να δέσει η σάλτσα μου πρόσθεσα και με τις μελιτζάνες μόλις πήρανε μία βράση την σέρβιρα με φρέσκο μαϊντανό και μπόλικη φέτα

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Μένια Στεφοπούλου από τα Γρεβενά

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μωβ μελιτζάνα με τυριά

Μωβ μελιτζάνα με τυριά

Υλικά

Μελιτζάνες μακρόστενες 5
Αλατι Κατά βούληση
Ελαιολαδο Μισό ποτηράκι του κρασιού
Ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού
Σκορδο 1 σκελίδα

Για την σάλτσα
Κρεμμυδι 1
Σκορδο 1 σκελίδα
Πιπεριά 1
Κρασι 1 ποτηράκι του κρασιού
Ντοματες 2 μεγάλες
Αλατι Κατά βούληση
Πιπέρι Κατά βούληση
Ρίγανη Κατά βούληση
Μπούκοβο Λίγο

250 γρ Φέτα τριμμένη
Μιξ Τυριών 250 γραμμάρια περίπου
Γκούντα 5 φέτες

10-15 ντοματινια κομένα στα 2

Εκτέλεση

Αρχικά κόβουμε τις μελιτζάνες και τις αλατίζουμε. Έπειτα τις περνάμε από ένα μείγμα που φτιάξαμε από ελαιόλαδο, ρίγανη και πολτοποιημένο σκόρδο. Βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι, βάζουμε τις μελιτζάνες μέχρι να καλυφθεί η επιφάνεια του τηγανιού. Τηγανίζουμε 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά και αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.

για την σάλτσα
Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, και την πιπεριά κομμένη σε ροδέλες.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις ντομάτες περασμένες από το μούλτι.
Προσθέτουμε επίσης αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και μπούκοβο και βράζουμε την σάλτσα μέχρι να δέσει και να μείνει μόνο με το λάδι της.

Παίρνουμε ένα μικρό ταψί ή πυρέξ και στρώνουμε στον πάτο την σάλτσα.
Από πάνω βάζουμε μερικές μελιτζάνες. Από πάνω λίγη φέτα τριμμένη και λίγο μιξ τυριών.
Τελειώνουμε με μερικές φέτες γκούντα. Πάνω από την γκούντα άλλη μία στρώση μελιτζάνες, σάλτσα, φέτα, μίξ τυριών και γκούντα.
Στην τελευταία στρώση προσθέτουμε κομμένα ντοματίνια. Κλείνουμε με μελιτζάνες, φέτα, μιξ τυριών και την γκούντα στο τέλος. Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς
Κελσίου, στις αντιστάσεις.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤέλειοι Κολοκυθοκεφτέδες φούρνου!!!👌😋
Επόμενο άρθροΧοιρινά σουβλάκια με σάλτσα πορτοκάλι