Μελιτζανοκεφτέδες

Υλικά

3 μεσαίες έως μεγάλες μελιτζάνες
1 αυγό
80 τριμμένη φρυγανιά
60 γραμμάρια τριμμένο τυρί
Αλάτι και πιπέρι.
Βασιλικός για γεύση (ή δυόσμο είναι καλά)
Σπορέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Πλύνετε τις μελιτζάνες, κόψτε το μίσχο, αφαιρέστε μερικώς τη φλούδα και τέλος κόψτε τους σε κύβους.
Το ποσό της φλούδας που αφαιρείται είναι σύμφωνα με τα γούστα σας, εάν θέλετε μπορείτε επίσης να το καθαρίσετε εντελώς. Μεταφέρετε τις μελιτζάνες σε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό, προσθέστε αλάτι στο γούστο σας και ανάψτε τη φωτιά.
Μαγειρέψτε τις μελιτζάνες μετρώντας 10 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού, στο τέλος πρέπει να είναι πολύ μαλακές.
Στραγγίστε τις μελιτζάνες με τη βοήθεια ενός σουρωτήρι και στη συνέχεια πιέστε τις καλά με
ένα κουτάλι για να αφαιρέσετε την περίσσεια νερού. Σας συμβουλεύω να το κάνετε προσεκτικά μέχρι να έχετε έναν πολύ «ξηρό» πολτό.
Μεταφέρετε τον πολτό της μελιτζάνας σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το αυγό, την φρυγανιά, το τριμμένο τυρί, τον ψιλοκομμένο βασιλικό και τέλος αρωματίστε με πιπέρι και (αν είναι απαραίτητο) μια άλλη πρέζα αλάτι. Ανακατέψτε όλα τα συστατικά μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μείγμα. Δοκιμάστε να φτιάξετε ένα κεφτεδάκι, εάν η ζύμη είναι πολύ κολλώδης, μην διστάσετε να προσθέσετε φρυγανια μέχρι να αποκτήσετε μια εύχρηστη συνοχή που πλάθετε.

Φτιάξτε ελαφρώς συμπιεσμένα κεφτεδάκια για το μέγεθος μιας μπάλας πινγκ πονγκ.
Καλύπτουμε τα κεφτεδάκια περνώντας τα τα ψίχουλα. Σε αυτή τη φάση επεξεργασίας θα είναι εύκολο να δώσετε ένα κανονικό και ακριβές σχήμα στα κεφτεδάκια!


Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια 2 λεπτά σε κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.

Μετά το τηγάνισμα, τοποθετήστε τα κεφτεδάκια σε απορροφητικό χαρτί για να ρουφήξει το υπερβολικό λάδι. Αν θέλετε τα κεφτεδάκια μπορούν να ψηθούν στο φούρνο.
Βάλτε τα σε ένα ταψί ελαφρώς σε απόσταση μεταξύ τους, ραντιστε τα με λαδι και στη συνέχεια ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Εδώ είναι τα κεφτεδάκια μελιτζάνας που σερβίρονται στο τραπέζι!
Είναι τέλεια ως κυρίως πιάτο, ίσως συνοδεύονται από μια πλούσια σαλάτα και καλό ψωμί.

Καλή Απόλαυση

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΜοσχάρι σε κόκκινο κρασί με λαχανικά και κουσκούς
Επόμενο άρθροΓαριδομακαρανόδα με ταλιατέλες