Μπακλαβάς με Σουσάμι

Υλικά:

Για τη γέμιση
2 κιλά σουσάμι
1 πακέτο φρυγανιά τριμμένη
1 κουταλιά σούπας μοσχοκάρυδο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κιλό φύλλο κρούστας κατάλληλο για μπακλαβάς
​1 φλιτζάνι ελαιόλαδο έξτρα παρθένο

Για το σιρόπι
1 1/2 κιλό ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
χυμό από ένα λεμόνι
2-3 ​βανίλιες

Εκτέλεση

​Αρχικά φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά όλα μαζί σε μια κατσαρόλα για 5 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Καβουρδίζουμε το σουσάμι να μοσχομυρίσει ως εξής: το απλώνουμε σε ένα ταψί και το βάζουμε στο φούρνο στους 100ο C. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι κατά διαστήματα και ψήνουμε το σουσάμι, ώσπου να πάρει ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα. Έτσι όπως είναι καυτό, το ρίχνουμε σε μια λεκανίτσα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε το μεγάλο ταψί του φούρνου μας και στρώνουμε 3 φύλλα. Ρίχνουμε γέμιση με ένα κουτάλι να πάει παντού και από πάνω στρώνουμε δυο φύλλα. Πάνω από τα φύλλα πάλι γέμιση. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο να στρώνουμε τη γέμιση και τα φύλλα κρατώντας τρία φύλλα για το τέλος. Δεν κάνουμε κόθρο στις άκρες, αλλά σπρώχνουμε μέσα στο ταψί τα φύλλα που προεξέχουν.
Κόβουμε το μπακλαβά με το μπακλαβαδωτό (λοξό) σχέδιο που μας αρέσει. Βάζουμε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι να κάψει καλά και ζεματάμε καλά τον μπακλαβά με το καυτό λάδι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 1 ώρα, να ψηθεί καλά ο μπακλαβάς μέχρι κάτω. Μόλις βγει, τον περιχύνουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι.

Η Συνταγή είναι της Άντζελα Κοντού 

Προηγούμενο άρθροΠώς να φτιάξετε Snickers Cheesecake
Επόμενο άρθροΠατάτες παρμεζάνα απλό, γρήγορο, φθηνό πιάτο