Η Συνταγή αυτή χωρίς το αυγό είναι ένα υπέροχο νηστίσιμο Πιάτο
Συστατικά

3 μικρά κολοκυθάκια, κομμένα σε κύβους
2 μεσαίες κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε κύβους
2 μεσαίες πράσινες πιπεριές, κομμένες σε κύβους
4 μεσαία κρεμμύδια, σε κύβους
3 μικρές μελιτζάνες, αποφλοιωμένες και κομμένες σε κύβους
900 gr ώριμων ντοματών, αποφλοιωμένες και κομμένες σε κύβους (κονκασε)
5 σκελίδες σκόρδο, σε κύβους
Μια πρέζα θυμάρι, δεντρολίβανο και (προαιρετικά) φρέσκια ρίγανη
1 κουταλάκι γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Προαιρετικά: Τηγανητά αυγά (εάν δεν θέλουμε να είναι νηστίσιμη)
Προαιρετικά: τυρί Φέτα (εάν δεν θέλουμε να είναι νηστίσιμη)

Οδηγίες
Ξεφλουδίζετε και και κόψτε τα λαχανικά όπως υποδεικνύεται και στρώστε τις μελιτζάνες σε χαρτοπετσέτες και στη συνέχεια πασπαλίζετε με αλάτι . Αφήστε τες τουλάχιστον για 10 λεπτά.
Βάλτε δύο διαφορετικά τηγάνια σε μεσαία φωτιά και προσθέστε μια κουταλια ελαιολάδου σε κάθε ένα.
Προσθέστε τα κρεμμύδια σε ένα από τα τηγάνια, με ένα τσίμπημα αλατιού. Σωτάρετε σε μια μέση χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσουν να γίνονται διαφανή, στη συνέχεια, καλύψτε το τηγάνι και αφήστε τα (δεν θέλετε να γίνουν καφέ). Μόλις μαγειρευτούν πλήρως, βάλτε τα σε ένα μεγάλο μπολ.
Εν τω μεταξύ, προσθέτετε τις πιπεριές στο άλλο τηγάνι και σοτάρετε σε μέτρια υψηλή θερμοκρασία μέχρι να αρχίσουν να γίνονται να καφέ. Χαμηλώστε και καλύψτε για περίπου 10 λεπτά. Μόλις μαγειρευτεί βάλτε τες μαζί με τα κρεμμύδια.
Ξεπλύνετε το αλάτι από την μελιτζάνα.
Ακολουθήστε τα ίδια βήματα με τις πιπεριές για να μαγειρέψετε το κολοκυθάκι και την μελιτζάνα (σε ξεχωριστά τηγάνια). Θέλετε να ξεκινήσετε να τα μαγειρεύετε σε μέτρια υψηλή φωτιά και μόλις αρχίσουν να γίνονται καφέ χαμηλώστε και να καλύψετε μέχρι να γίνουν τρυφερά (ανακατεύοντας μερικές φορές ώστε να μην κολλήσουν). Στη συνέχεια, βάλτε τα μαζί με τα άλλα λαχανικά, ανακατεύοντας για να συνδυάσετε όλες τις γεύσεις.

Προσθέστε όλα τα μπαχαρικά στο μπολ λαχανικών και ανακατέψτε καλά.
Στη συνέχεια, προσθέστε λίγο περισσότερο λάδι σε ένα από τα τηγάνια, αν είναι απαραίτητο, και προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο . Σωτάρετε  σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να τηγανίζετε. Στη συνέχεια, προσθέστε την αποφλοιωμένη και κομμένη σε κύβους ντομάτας στο τηγάνι. Μαγειρέψτε σε μεσαία χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να έχετε σάλτσα ντομάτας. Προσθέστε τη ζάχαρη και ρυθμίστε το αλάτι.
Τώρα, ανακατέψτε τα μαγειρεμένα λαχανικά με τη σάλτσα ντομάτας.
Ανακατέψτε καλά τα πάντα και μαγειρέψτε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ρυθμίστε το αλάτι και τα μπαχαρικά και απολαύστε!
Προαιρετικές προσθήκες: Τα πιό γνωστά πιάτα πτερυγίων στην Ισπανία είναι το pisto con huevo (πιστόλι με τηγανητό αυγό στην κορυφή) ή το πιστόλι Manchego (πιστόλι με φέτες τυρί Manchego στο επάνω μέρος). Και οι δύο είναι εξαιρετικοί τρόποι για να απολαύσετε το πιστόλι σας ως γεύμα, ή μπορείτε να χρησιμεύσετε ως ένα πιάτο για τα ψάρια ή το κρέας.

Προηγούμενο άρθροΚρέμα λεμόνι καραμελέ…είναι απαλή και λιώνει στο στόμα
Επόμενο άρθροΤα 20 tips για τα τέλεια μελομακάρονα της Dinas Nikolaou