Μελωμένο ελληνικό Γιουβέτσι

Υλικά

1 κιλά κομμάτια μοσχαρίσιο κρέας
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 ψιλοκομμένο ντομάτα / πασάτα
2 κουταλιές ντοματοχυμό
1 φύλλο δάφνης
1 ραβδί κανέλας
2 φλιτζάνια ζωμό βοδινού κρέατος
1 1/2 φλιτζάνια κριθαράκι
Αλατοπίπερο

Εκτέλεση

1. Χρησιμοποιήστε μια χάρτινη πετσέτα για να στεγνώσετε το κρέας, και αλατίστε και πιπερώστε από όλες τις πλευρές και σε μία κατσαρόλα με χοντρό πάτο προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και ρίξτε τοκρέας να τσιγαριστεί σε όλες τις πλευρές. Τοποθετήστε λίγα κομμάτια τη φορά.
2. Βγάλτε το κρέας, τοποθετήστε το στο πλάι σε ένα πιάτο για να το προσθέσετε αργότερα.
3. Προσθέστε περισσότερο ελαιόλαδο στο στην κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, όχι πολύ, για να γίνει ημιδιαφανές.
4. Προσθέστε το κόκκινο κρασί και ντεγλασάρετε την κατσαρόλα για να πάρετε όλες αυτές τις νόστιμες γεύσεις.

5. Προσθέστε τον χυμό ντομάτα, κονσερβοποιημένες ντομάτες, κανέλα, φύλλα δάφνης, ζωμό και το κρέας.
Σκεπάστε με το καπάκι, αφήστε το να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 έως 1,5 ώρες έως ότου το κρέας είναι μαλακό.
6. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C προσθέστε το κιθαράκι σε ένα ταψί και το περιεχόμενο της κατσαρόλα (σάλτσα ντομάτας κρέατος – αφαιρέστε το ξυλάκι κανέλας) καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 20 λεπτά. Βγάλτε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για 10 ακόμη λεπτά. Προσέξτε και προσθέστε
περισσότερο νερό εάν φαίνεται στεγνό.
7. Σερβίρετε με τριμμένο τυρί, ψωμί και λίγο κόκκινο κρασί. Καλή Ορεξη

ΠΗΓΗ: Maria Alexandris Panagakos

Προηγούμενο άρθροΚΡΕΜΑ κέικ…Πολύ ΕΥΚΟΛΟ να το κάνετε σε λίγα λεπτά‼
Επόμενο άρθροΜπακαλιάρος Πλακί…είναι ο πιο νόστιμος