Μοσχαράκι κατσαρόλας με μελιτζάνες

Συστατικά

3 μεγάλες μελιτζάνες
1 κιλο μοσχαρίσιο κρέας
2 μικρά κόκκινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένα
2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας
1 κουταλιά ντοματοπελτε , διαλύεται σε ένα φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 ξυλακι κανέλας
μία πρέζα γαρύφαλλο
μια πρέζα ζάχαρης
2 κουταλάκια αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

Οδηγίες

1. Κόψτε τις μελιτζάνες και τις τηγανίζετε για 2- λεπτά μέχρι να χρυσωθούν.
2. Κόψτε το κρέας σε κομμάτια και βράστε το για 40-50 λεπτά.
3. Βάλτε στην φωτιά μία κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία. Αφού θερμανθεί, ρίχνουμε το λάδι μαζί με το κρέας.
Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά και προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Σοταρετε για 1 ακόμη λεπτό. Ρίχνουμε το κόκκινο κρασί, και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί. Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας, τον ντοματοπελτέ (διαλυμένη σε ένα φλυτζάνι με ζεστό νερό) και όλα τα μπαχαρικά.
4. Προσθέστε τις μελιτζάνες και μαγειρέψτε για 4-5 λεπτά.

ΠΗΓΗ: greekscookbetter.com

Προηγούμενο άρθροΣαλάτα λάχανο με κοτόπουλο…λιγο πειραγμένη
Επόμενο άρθροKασσιόπιτα η Xυτή