Υλικά
1kg  φλουδα κολοκύθας, καθαρισμένες και κομμένες σε κυλινδρικούς κύβους ή ορθογώνια τεμάχια (μήκους 3 “περίπου)
250 γραμ. / 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
225 γρ./ 1 ​​φλιτζάνι θρυμματισμένα καρύδια
Κρέμα γάλακτος για το σερβίρισμα (προαιρετικό)


Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C

Απλώστε σε ένα μεγάλο ταψί τα μισά κομμάτια κολοκύθας και πασπαλίζουμε τη ζάχαρη πάνω τους ομοιόμορφα. 
Στη συνέχεια στρώστε τα υπόλοιπα κομμάτια κολοκύθας και ρίξτε το υπόλοιπο ζάχαρι ομοιόμορφα πάνω τους. Καλύψτε το ταψι και αφήστε για ενα βράδυ.

Την επόμενη μέρα, θα παρατηρήσετε ότι η κολοκύθα έχει απελευθερώσει όλους τους χυμούς της και ότι τα κομμάτια είναι σχεδόν καλυμμένα με όλο αυτό το θαυμάσιο χυμό. 
Αυτό το υγρό είναι το μόνο που χρειάζεται να ψήσετε την κολοκύθα, δεν χρειάζεται να προσθέσετε επιπλέον νερό.

Κάθε 20 λεπτά, ρίξτε το σιρόπι από το ταψί πάνω από τα κομμάτια κολοκύθας, ώστε να απορροφήσουν όλα το σιρόπι και να αρχίσουν να λυγίζουν. 
Μετά από 45 λεπτά ψησίματος, ελέγξτε τη γλυκύτητα της κολοκύθας αν σας αρέσει πιο γλυκό, μπορείτε να πασπαλίζετε με μερικά κουταλάκια της σούπας ζάχαρη. 
Επίσης, μετά από 45 λεπτά ψησίματος, ανακατέστε τα κομμάτια κολοκύθας γύρω, έτσι ώστε όλα τα κομμάτια να διατηρούνται υγρά με το χυμό. 
Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα έως 1 ¼ ώρες συνολικά, μέχρι να απορροφηθεί όλο το σιρόπι και τα κομμάτια κολοκύθας να μαγειρευτούν και να μελώσουν.
Αφήστε το επιδόρπιο της κολοκύθας να κρυώσει. Διακοσμήστε τα κομμένα κομμάτια κολοκύθας με θρυμματισμένα καρύδια λίγο πριν το σερβίρετε μπορείτε να σερβίρετε αυτό το γλυκό  με κανονική κρέμα γάλακτος στην άκρη ή παγωτό.
Προηγούμενο άρθροΠατσαβουρόπιτα Σιροπιαστή με Γιαούρτι και Σοκολάτα
Επόμενο άρθροΣοκολατόπιτα χωρίς αλεύρι