Μηλοπιτάκια με Μπισκοτένια Ζύμη

Συστατικά:

2 αυγα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1/2 φλιτζάνι γάλα
εκχύλισμα βανίλιας
1¼ φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ για επιδόρπιο
μαρμελάδα μήλου
μήλα
σουσάμι
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και σε ένα μπωλ χτυπάμε τα δύο αυγά βάζουμε στην άκρη 30 ml από το χτυπημένο αυγό σε ένα μπολάκι και στο υπόλοιπο ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη, το λάδι, το γάλα, εκχύλισμα βανίλιας και χτυπαμε με ενα σύρμα χειρος. Προσθέτουμε το μισό αλεύρι το baking powder και ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να πάρουμε μία μπισκοτένια ζύμη.

Χωρίζουμε τη ζύμη αυτή σε δύο μέρη. Παέινσουμε το ένα μέρος και με ένα πλάστη την ανοίγουμε περίπου στα 30 εκατοστά διάμετρο. Με ένα κουπ πάτ κόβουμε την  ζύμη σε στρογγυλά σχήματα και πάχος περίπου ενός εκατοστού και τα βάζουμε σε έναν δίσκο που έχουμε  στρώσει με χαρτί ψησίματος. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με το υπόλοιπο μισό ζύμης και τα αφήνουμε στην άκρη

Απλώνουμε τη μαρμελάδα μήλο επάνω σε κάθε πιτάκι από αυτά που έχουμε στο ταψί  και από πάνω βάζουμε ένα μικρό κομμάτι μήλο

σκεπάζουμε με τα άλλα μισά ζυμαράκια που τα έχουμε αφήσει στην άκρη,

και το σφραγίζουμε γύρω-γύρω πατώντας τα  με ένα πιρούνι. Αλείφουμε με αυγό πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά τέλος πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τα μηλοπιτάκια μας είναι έτοιμα

Καλή απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚέικ με καρύδι και κρέμα πατισερί…Πολύ εύκολο. ακόμα και για αρχάριους.
Επόμενο άρθροΠράσα με ζουμερά κεφτεδάκια: Η απόλυτη χειμωνιάτικη συνταγή!