Μηλοπιτάκια τηγανιτά

Υλικά

500 γρ. αλεύρι
15 γρ. ξηρή μαγιά
10 γρ. Μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 αυγό
200 ml ζεστού γάλακτος
3 μήλα
ζάχαρη

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σ΄ενα μπολ το αλεύρι τη μαγιά ,το μπέικιν, το αλάτι και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε χτυπημένο το αυγό και το γάλα χλιαρό.

Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μία ζύμη που δεν κολλά στα χέρια μας. Την σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 30 λεπτά.


Αλευρώνουμε την επιφάνεια του τραπεζιού μας και ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη μας σε ορθογώνιο σχήμα.

Καθαρίζουμε τα μήλα τα κόβουμε κομμάτια και τα τοποθετούμε πάνω στη ζύμη σε σειρές.


Ρολάρουμε απο την μία άκρη τη ζύμη μας σιγά σιγά ώστε να έχουμε ένα ρολό.
Κολλάμε την άκρη της ζύμης με νερό.


Στη συνέχεια κόβουμε το ρολό σε μικρότερα ρολάκια.


Βάζουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε ηλιέλαιο και μόλις ζεσταθεί βάζουμε τα ρολάκια μας και τηγανίζουμε και απ τις 2 πλευρές μέχρι να ροδίσουν.


Τα βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί και στη συνέχεια τα πασπαλίζουμε με αρκετή ζάχαρη.


Είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!!!!!!
Αυτά τα μηλοπιτάκια σίγουρα θα τα λατρέψετε!!!!!

Καλή επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΠολυτελές κέικ χωρίς ψήσιμο! Κομψό, ζουμερό, απλό και φθηνό
Επόμενο άρθροΑνάποδη Μηλόπιτα με πληγούρι