Μηλόπιτα Αναποδογυριστή

Υλικά

5 με 6 μήλα καθαρισμένα κομμενα σε κομμάτια
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα
λίγο γαρύφαλλο

Για την ζύμη

200γρ. βούτυρο
1 φλυτζανι τσαγιού ζάχαρη
3 αυγά
2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
1 μπέικιν
1/2 φλυτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
λίγη μαρμελάδα βερίκοκο και
τριμμένο αμύγδαλο

Εκτέλεση

Λαδωνουμε το ταψακι μας 26 εκ.ριχνουμε μέσα στο ταψί και ανακατεύουμε μήλα ζάχαρη κανέλα κ λίγο γαρύφαλλο αν θέλετε..για άρωμα..

για τη ζύμη τύπου κέικ τώρα
Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο τη ζάχαρη να ασπρίσει ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και στη συνέχεια το αλεύρι που εχουμε πρώτα ανακατέψει με το μπιεκιν και το χυμο.. ρίχνουμε το μίγμα μας πάνω στα μήλα να πάει παντού.

Ψήνουμε σε προθερμασμενο φουρνο αντιστάσεις στους 180 για 45 με 50 λεπτά ανάλογα το φούρνο ..θα το δείτε αν ξεκολλήσει από τα τοιχώματα αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα αφήνουμε να κρυώσει και από πάνω αλειψα λίγη μαρμελάδα βερίκοκο και τριμμένο αμύγδαλο

!ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ ΚΑΛΗ ΑΠΌΛΑΥΣΗ !!!

ΠΗΓΗ: Theodosia Halvatzh 

Προηγούμενο άρθροΜιλφέιγ
Επόμενο άρθροΜπακλαβάς όπως το φτιάχνουμε εμείς