Κέικ κρέμα🍰

Υλικά:

• 4 αυγά
• 100 γραμμάρια ζάχαρη
• 1,5 φλιτζάνι αλεύρι
Ζεστό νερό
• 1 κουτί μπέικιν πάουντερ
• 1 πακέτο ζάχαρη βανίλιας

Για το σιρόπι :
• 1 ποτήρι ζάχαρη
• 3 ποτήρια νερό

για τη γέμιση:
• 2 φακελάκια έτοιμη σαντιγύ Garni

Μέθοδος:

• Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι μέχρι να ενωθούν.
• Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, μετά προσθέτουμε ζεστό νερό και ξαναχτυπάμε καλά μέχρι να πήξει.
• Προσθέστε τα χτυπημένα ασπράδια στο μείγμα των κρόκων χωρίς να τα χτυπήσετε ή να τα ανακατέψετε, μετά ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη
βανίλιας και ανακατέψτε σιγά σιγά χωρίς να χτυπήσετε και αδειαζουμε στη φόρμα στρωμενη με τη λαδόκολλα μέσα. Ψηνουμε 180 βαθμούς στον αέρα για 15 λεπτά.
• Όταν κρυώσει το κέικ, το κόβουμε, περιχύνουμε με σιρόπι που έχει κρυώσει, απλώνουμε σαντιγί, χαραζουμε σε κομμάτια την πάνω στρώση για να είναι
πιο εύκολο να κοπεί και μετά την βάζουμε πάνω απο την κρέμα. Το σιροπιάζουμε πάλι και το διακοσμούμε κατά βούληση.

Καλή όρεξη

Προηγούμενο άρθροΚέικ κολοκύθας, πανεύκολο, πολύ ζουμερό, πολύ νόστιμο!
Επόμενο άρθροΕύκολη συνταγή για ζυμαρικά με κοτόπουλο