Μηλόπιτα σε τηγάνι

Αν θέλετε να διαφοροποιήσετε το μενού του πρωινού σας, σας προτείνω μια απλή και γρήγορη πίτα σε τηγάνι με γέμιση μήλου.

Για το μαγείρεμα θα χρειαστείτε τα ακόλουθα συστατικά:

αυγά, 2 τεμ.
ζάχαρη, 3 – 5 κ.σ.
μια πρέζα αλάτι
βανιλίνη για γεύση.
λιπαρή κρέμα γάλακτος ή φυσικό γιαούρτι, 3 κ.σ.
φυτικό λάδι, 2 κουταλιές της σούπας?
αλεύρι 250 γρ.
μπέικιν πάουντερ, 2 κουτ.
μήλα, 3 τεμ.
βούτυρο.

Εκτέλεση

Τα προϊόντα πρέπει να είναι ίδια, θερμοκρασία δωματίου.

Ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια. Αν σας αρέσει η γλυκιά ζύμη, προσθέστε περισσότερη ζάχαρη. Χτυπήστε τη μάζα με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Προσθέστε ξινή κρέμα ή γιαούρτι, φυτικό λάδι, ανακατέψτε.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το μπέικιν πάουντερ.
Ρίχνουμε το αλεύρι στην υγρή βάση και ζυμώνουμε μια πηχτή ζύμη με ένα σύρμα.

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Προσθέστε στη ζύμη.
Αλείφουμε το τηγανι με ένα κομμάτι βούτυρο. Είναι καλύτερα να πάρετε ένα τηγάνι με χοντρό πάτο και τοιχώματα, έτσι η θέρμανση θα είναι ομοιόμορφη.
Απλώνουμε τη ζύμη, σκεπάζουμε με καπάκι και ψήνουμε σε ελάχιστη φωτιά για περίπου 30 λεπτά.
Με ένα πιάτο αφαιρούμε το κέικ, το αναποδογυρίζουμε σε άλλο πιάτο και το αφήνουμε να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Προηγούμενο άρθροΣιροπιαστά Μηλοπιτάκια….μ ένα υλικό έκπληξη
Επόμενο άρθροΚέικ Μελιού