Zαχαρωμένες φλούδες πορτοκάλι

4/5 πορτοκαλια με χοντρή φλούδα

Προετοιμασία:

Κόβουμε τις χοντρές φλούδες των πορτοκαλιών σε λωρίδες αφαιρώντας σχεδόν όλο το λευκό μέρος
Μετά τις βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με κρύο νερό να τις σκεπάζει, αφήνουμε να βράσουν και αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά.
Στη συνέχεια πετάξτε το νερό και επαναλάβετε την ιδια διαδικασία άλλες 2 φορές, για να φύγει η πικρία από τις φλούδες. Μετά το τρίτο βράσιμο, στραγγίστε το περιττό νερό και ζυγίστε τις φλούδες.

Σιρόπι
Ετοιμάστε ένα σιρόπι ζάχαρης και νερού σε μια κατσαρόλα, τα οποία έχουν αντίστοιχα το ίδιο βάρος με τις στραγγισμένες φλούδες.
Βυθίστε τις φλούδες σε αυτό (για παράδειγμα, εάν οι στραγγισμένες φλούδες ζυγίζουν 300 g, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε 300 g νερό και 300 g ζάχαρη).
Τώρα μαγειρέψτε τις φλούδες μέχρι να στεγνώσει τελείως το σιρόπι, προσέχοντας να μην καραμελώσει η ζάχαρη, η οποία δεν πρέπει να σκουρύνει, αλλά μόνο να πήξει. Μετά το μαγείρεμα, βάλτε τις φλούδες να στεγνώσουν σε μια σχάρα

και στη συνέχεια, αν θέλετε, μπορείτε να τις βυθίσετε σε κρυσταλλική ζάχαρη (πριν στεγνώσουν εντελώς) ή σε λιωμένη σοκολάτα (όταν έχουν στεγνώσει τελείως).

Καλή Επιτυχία

Claudio Panico

 

Προηγούμενο άρθροΤηγανίτες με κρέμα
Επόμενο άρθροΧοιρινό Κότσι μπύρας