Μια απλή κρέμα βανίλια…με φρουτένια γεύση

Υλικά

3 αυγά
3 κρόκους
200 γραμμάρια ζάχαρης
90 γραμμάρια κορν φλαουρ
1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
1 λίτρο γάλακτος
μισό τριμμένο μπισκότο
1 κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα
3 κουταλιές ζάχαρης
Τριμμένα καρύδια

Εκτέλεση

Χτυπάμε 3 αυγά και 3 κρόκους με 200 γραμμάρια ζάχαρης και προσθέτουμε το κορν φλαόυρ.
Στη συνέχεια έβαλα υγρή βανίλια και το γάλα και βάζω σε ένα κατσαρολάκι στην φωτιά , ανακατεύοντας συνεχώς.
Όταν αρχίσει να πυκνώνει, αφαιρέστε από τη φωτιά. Στα φλιτζάνια έβαλα στο κάτω μέρος τριμμένο μπισκότο και ένα κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα (χρησιμοποίησα ολόκληρες φράουλες, αλλά το καλύτερο είναι ολόκληρα κεράσια)

Μοιράστε την κρέμα στα φλιτζάνια και αφήστε να κρυώσει. Χτυπάμε τα υπόλοιπα 3 ασπράδια αυγού με 3 κουταλιές ζάχαρης μέχρι να σταθεροποιηθεί και να μην πέφτει απο το κουτάλι και βάλτε την κρύα κρέμα και πασπαλίστε με τριμμένα καρύδια πάνω.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜαλακά κρουασανάκια με μαρμελάδα…με μία υπέροχη ζύμη βήμα – βήμα
Επόμενο άρθροΓεμιστές πατάτες με μπέικον και τυρί