Κέικ αμυγδάλου με σύκα

Ένα θεϊκό νόστιμο και αρωματικό κέικ αμυγδάλου με σύκα. Καταπληκτική γεύση με μια νότα από αμύγδαλο, πορτοκάλι και κανέλα. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μια πρέζα κάρδαμο. Είναι εξαιρετικά εύκολο στην προετοιμασία. 

Υλικά:

1 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου (85 γραμμάρια)
1/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις (45 γραμμάρια)
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Μια πρέζα αλάτι
3 αυγά
4 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμύγδαλου
Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
400 γραμμάρια φρέσκα σύκα
3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε καλά όλα τα ξηρά υλικά: το αλεύρι αμυγδάλου, την καστανή ζάχαρη, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά με ένα μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε το λιωμένο και κρυωμένο βούτυρο,
το εκχύλισμα αμύγδαλου και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατέψτε καλά.

Σιγά σιγά, προσθέστε τα ξηρά υλικά στο μείγμα των αυγών και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βουτυρώστε και αλευρώστε μια ταρτιέρα. Ρίξτε το μείγμα στην ταρτιέρα και απλώστε το ομοιόμορφα.
Τοποθετήστε τα σύκα, κομμένα στη μέση με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω, πάνω από το μείγμα.
Πασπαλίστε τα σύκα με την καστανή ζάχαρη.
Ψήστε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει πριν το σερβίρετε.

Καλή σας όρεξη!

Η Συνταγή είναι από το vkusnoteka

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κέικ αμυγδάλου με πορτοκάλι χωρίς γλουτένη

Κέικ αμυγδάλου με πορτοκάλι χωρίς γλουτένη

Υλικά:

Αυγά – 6  χωρισμένα κρόκοι και ασπράδια 
Ζάχαρη – 240 γραμμάρια
Πορτοκάλια – 2  ή 3 μικρότερα
Αμύγδαλα – 240 γραμμάρια
Μπέικιν πάουντερ – 1 κγ

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα πορτοκάλια με τη φλούδα, μετά τα πολτοποιούμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα αμύγδαλα πρέπει να αλεσθούν σαν αλευρι.
Χτυπάμε τα ασπράδια από πριν σε μια ωραία μαρέγκα.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα για περίπου 5 λεπτά, αρχίζουμε να τους προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τα αμύγδαλα, τον πουρέ πορτοκαλιού.

Προσθέστε την μαρεγκα στο  έτοιμο μείγμα και ανακατέψτε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα.
Αδειάζουμε τη ζύμη που προκύπτει σε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ., στρωμένο με χαρτί κουζίνας.

Ψήνουμε μέχρι να γίνουν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΧρυσαφένια κουλουράκια με σουσάμι και ταχίνι
Επόμενο άρθροΝηστεία με Γλύκα: Τα Αξεπέραστα Γιανιώτικα τριγωνάκια