Ένας παράδεισος για τους λάτρεις των γλυκών!

Ντόνατς με νόστιμη κρέμα. 

Υλικά

Συστατικά για τη ζύμη:

4 φλιτζάνια αλεύρι σίτου
3 κουταλιές ζάχαρη
30 g λιωμένου βουτύρου
2 κρόκους αυγών
1 πρέζα αλάτι
7 g ξηρή μαγιά ή 30 g φρέσκια μαγιά
1 φλιτζάνι ζεστό γάλα

Συστατικά για κρέμα:
400 ml γάλακτος
3 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
4 κρόκους αυγών
1 κουτί ζαχαρουχο γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού εκχυλισμα βανίλιας
600 ml φυτικό λάδι (για τηγάνισμα)
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη (για διακόσμηση)

Εκτέλεση

Αναμιγνύουμε αλεύρι, μαγιά,ζάχαρη,αλάτι και τα ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το γάλα, τους κρόκους, βούτυρο και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε το υγρό μείγμα μέσα στο ξηρό και ανακατεύουμε να πάρουμε μια συνοχή ζύμης και ζυμώνουμε από 5-8 λεπτά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει 40 λεπτά
Βγάζουμε την διογκωμένη ζύμη στο πάγκο την χωρίζουμε στα 2 και βάζουμε το ένα κομμάτι στην άκρη.


Το άλλο κομμάτι το αλευρώνουμε λίγο και ανοίγουμε στο μέγεθος ενός ταψιου 30 εκ διάμετρο περίπου (1/2 εκ παχος ζύμης).
Με ένα ποτήρι κόβουμε τα ντονατς

και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί και τα αφήνουμε σκεπασμένα 20-30 λεπτά.

Τηγανίζουμε τα φουσκωμένα μέσα σε καυτό λάδι ηλιέλαιο και τα βγάζουμε σε ένα πιάτο.


Τα κόβουμε στην μέση οριζόντια.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 350 ml γάλα, ζαχαρούχο και ανακατεύουμε.
Σε ένα μικρο μπολ ρίχνουμε κορν φλαουρ, 50 μλ γάλα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και τους 4 κρόκους μέσα στο γάλα με το κορν φλαουρ και χτυπάμε.
Αδειάζουμε αυτό μείγμα μέσα στο κατσαρολάκι με το γάλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα περίπου 5 λεπτά.
Κατεβάζουμε από την φωτιά ρίχνουμε την βανίλια και ανακατεύουμε. Αφήστε να κρυώσει
Βάλτε σε ένα κορνε ζαχαροπλαστικής και γεμίστε τα ντονατσάκια.


Πασπαλίστε το τέλος με ζάχαρη άχνη

Καλή Επιτυχία

Δείτε το Βίντεο της Συνταγής εδώ

 

 

Προηγούμενο άρθροΤο έξυπνο κέικ
Επόμενο άρθροΕύκολη τυρόπιτα σαν αυτές στους φούρνους