Ατομα 4 -6

Χρόνος προετοιμασίας: 15 – 20 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά

Υλικά

320 gr  φύλλο πίτσα (350mm x 230mm)

15 ml / 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι (προτιμάται το πλήρες)

30 ml / 2 κουταλιές της σούπας ρίγανη

½ κουτ. νιφάδες τσίλι

200 γραμ. τυρί φέτα, τριμμένη

15 ml / 1 κουταλάκι. ελαιόλαδο

8 – 10 ντοματίνια, χοντροκομμένα

Συστατικά

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C 

Εάν χρησιμοποιείτε  παγωμένη ζύμη, αφήστε τη ζύμη να ξεπαγώσει τελείως, είτε μια νύχτα στο ψυγείο ή για 45 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου, πριν τη χρησιμοποιήσετε. Αν χρησιμοποιείτε φρέσκια ζύμη, αφαιρέστε το από το ψυγείο 10 λεπτά πριν χρησιμοποιήσετε και αφαιρέστε το από το κουτί. Για να αποφύγετε να κολλήση, ξετυλίξτε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια

Ανακατέψτε το φρεσκοτριμμένο τυρί φέτα, γιαούρτι, ελαιόλαδο, ρίγανη και νιφάδες τσίλι σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά. Για μια πλουσιότερη και πικρή γεύση, μπορείτε επίσης να προσθέσετε ½ κουταλιά της σούπας παστα ελιάς στο μείγμα.

Λιπάνετε ένα δίσκο ψησίματος με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τοποθετήστε το φύλλο. Απλώστε ομοιόμορφα το μίγμα φέτας απο πάνω και διακοσμήστε με τις τομάτες σε φέτες.

 Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά, ή μέχρι να αρχίσει η ζύμη να γίνει χρυσή και ψημένη ομοιόμορφα.

Σερβίρετε αμέσως αυτή την απλή, αλλά νόστιμη λιχουδιά .

Προηγούμενο άρθροΑντζουγιες με λαχανικα από τα παραλια της Μαυρης Θάλασσας
Επόμενο άρθροΤηγανόψωμα από την Εύβοια, με φέτα και κεφαλογραβιέρα