Μιλφέιγ Μελιτζάνας

Συστατικά για 4 άτομα:

16 φέτες μελιτζάνας πάχους 0,5 cm (1 μεγάλη μελιτζάνα)
16 φέτες ντομάτας πάχους 1 cm (3 μεγάλες ντομάτες)
12 μισές φέτες κασέρι
1 μπάλα μοτσαρέλα
2 φρέσκα αυγά
60 ml γάλακτος
40 γραμμάρια τριμμένο τυρί ή παρμεζάνα
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι, μαύρο πιπέρι και ρίγανη για γεύση

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς

Βάζουμε τις κομμένες σε ένα σουρωτήρι και αλατίζουμε καλά και αφήνουμε για μισή ώρα να βγάλουν τα υγρά τους και μετά τις ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό.
Βγάζουμε τις μελιτζάνες σε χαρτί κουζίνας και τις στεγνώνουμε με χαρρτι απο πάνω και τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Στρώνουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και στρώνουμε τις μελιτζάνες τις ψήνουμε και μετα ψήνουμε και τις ντομάτες αφού τις ραντίσουμε με λάδι και αλάτι και ρίγανι.

Μιλφειγ Μελιτζάνας

Κόβουμε την μοτσάρελα σε φέτες και τις φέτες κασέρι στην μέση

Στήνουμε τα πιατα με μία φέτα μελιτζάνα κάτω – ντομάτα – κασέρι – μελττζάνα – ντομάτα – κασέρι – μελιτζάνα – ντομάτα – μελιτζάνα – φέτες μοτζαρέλα.

Σε ένα μπολάκι σπάμε τα αυγά, αλατίζουμε, πιπέρι, ρίγανή, γάλα και χτυπάμε και το ρίχνουμε με ένα κουτάλι πάνω απο τις φέτες μοτσαρέλας και τέλος βάζουμε την τριμμένη παρμεζάνα.
Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά.

Βγάζουμε αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και είναι ετοιμεςςςςςςςς

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΜελομακάρονα με σοκολάτα και μέλι…δεν θα αλλάξετε την συνταγή αυτή
Επόμενο άρθροΠλαστός η πίτα της αγρότισσας