Μπορούμε αντί για φράουλες, να χρησιμοποιήσουμε φρούτα της αρεσκείας μας.

Φράουλα 🍓 Μιλφειγ

Συστατικά

Για κρέμα

1 λίτρο γάλα
100 g κορν φλαουρ
3 κρόκους αυγών
270 g ζάχαρης
1 φασόλι βανίλιας
100 g βούτυρο
200 g κρεμα γάλακτος για σαντιγί και άλλα
200γρ Κρέμα γάλακτος για σαντιγί

Για τη βάση

2 φύλλα σφολιάτας (850 g)
12 μεγάλες φράουλες κομμένες και βυθισμένες σε ζάχαρη βανίλιας
100 γρ. Ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας κανέλα, για σερβίρισμα αν θέλετε (δεν χρησιμοποιώ κανέλα)

Μέθοδος

Για την κρέμα

Σε μια κατσαρόλα, προσθέστε 900 γραμμάρια γάλακτος και μισή ζάχαρη.
Κόψτε το φασόλι βανίλιας ανοιχτό με ένα μικρό μαχαίρι και ξύστε τους σπόρους.
Προσθέστε στο δοχείο μαζί το φασόλι.
Τοποθετήστε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, μέχρι να βράσει.
Σε ένα μπολ, προσθέστε τους κρόκους αυγού και την υπόλοιπη ζάχαρη. Χτυπήστε.
Προσθέστε το γάλα και το κορν φλαουρ. Χτυπήστε ελαφρά μέχρι να ενωθούν πλήρως τα
συστατικά.
Μόλις βράσει το γάλα, προσθέστε σταδιακά το μείγμα κρόκου αυγού ενώ χτυπάτε συνεχώς.
Μεταφέρετε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και τοποθετήστε τη στην φωτιά.
Χτυπάμε συνεχώς για 2-3 λεπτά, έως ότου η κρέμα πήξει.
Αφαιρέστε από τη φωτιά, προσθέστε το βούτυρο και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να λιώσει.
Αφαιρέστε το φασόλι βανίλιας και μεταφέρετε την κρέμα σε ένα μπολ.
Καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα, βεβαιωθείτε ότι το πλαστικό αγγίζει απευθείας την
επιφάνεια της κρέμας έτσι ώστε να μην σχηματίζεται φιλμ.
Ψύξτε για 2-3 ώρες.

Για τη βάση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 * C στο αέρα.
Απλώστε τη σφολιάτα σε μια επιφάνεια εργασίας και κόψτε κάθε φύλλο σε 12 κομμάτια.
Θέλετε συνολικά 24 κομμάτια.
Σκονίστε τη μία πλευρά των σφολιάτων με ζάχαρη άχνη και μεταφέρετε σε 2 ταψιά στρωμένα με χαρτί ψησίματος.
Τρυπήστε τα με ένα πιρούνι παντού, ώστε να μην ξεφλουδίζουν κατά το ψήσιμο.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά.

Για συναρμολόγηση

Αφαιρέστε την κρέμα από το ψυγείο και ανακατέψτε με μια σπάτουλα έτσι ώστε να
αφρατέψει.
Προσθέστε την σαντιγί (χτυπήστε την κρέμα γάλακτος για σαντιγί) και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί.


Απλώστε λίγο από την κτυπημένη κρέμα σε ένα πυρεξ, έτσι ώστε το γλυκό να μην
γλιστρήσει.
Προσθέστε 6 κομμάτια της σφολιάτας και απλώστε την κρέμα στην επιφάνεια τους με
μια σπάτουλα.
Συμπληρώστε με φράουλες

και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία μέχρι να δημιουργήσετε 3 στρώσεις σφολιάτας και κρέμας.
Απλώστε την υπόλοιπη κρέμα σε ολόκληρη την επιφάνεια του γλυκού.


Χτυπάμε λίγο φρέσκια κρέμα με μία ζάχαρη βανίλιας έως ότου γίνει παχιά και απλώνουμε
πάνω από την κρέμα.

Τρίψτε τα υπόλοιπα 6 κομμάτια σφολιάτας με τα χέρια σας και
πασπαλίστε τα σε ολόκληρη την επιφάνεια του mille feuille.

Σερβίρετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Προηγούμενο άρθροΥπέροχα καραμελοσοκολατάκια “Χελώνες”
Επόμενο άρθροΜπριζόλα με σκορδατες πατατες σε πακέτα στο αλουμινόχαρτο