Υλικά
180 γρ.αλεύρι γ.ο.χ.
4 μήλα
2 κρόκους αυγών
140 γρ. ζάχαρη
50 γρ. βούτυρο λιωμένο
125 ml γάλα
6 γρ, μπέικιν πάουντερ
Λίγο αλάτι

Εκτέλεση
1.- Κρατάμε 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη . Ανακατεύουμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη εντελώς και να ασπρίσει το μείγμα.
2.-Ρίχνουμε το μισό βούτυρο στο μείγμα αυγών ζάχαρης ανακατεύουμε και προσθέτουμε το γάλα.
3.-Ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το χτύπημα.
4.- Σε ένα βαθύ ταψάκι τοποθετούμε λαδόχαρτο και ρίχνουμε τη ζύμη.
5.-Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε φέτες. Τα τοποθετούμε στη ζύμη.
6.-Ρίχνουμε από πάνω το λυωμένο βούτυρο που είχαμε κρατήσει και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη .
7.-Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά

ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Προηγούμενο άρθροΜπομπότα, το γλύκισμα των φτωχών
Επόμενο άρθροΤυροκαυτερή της Μεσογείου