Υλικά
Σιρόπι
4 φλιτζάνια ζάχαρη
4 φλιτζάνια νερό
Χυμό από 1/4 λεμονιού
Κέικ
1,5 φλιτζάνι σιμιγδάλι
2 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1/4 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι καρύδια θρυμματισμένα
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 φακελάκι βανίλια
ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΕΙΝΑΙ 250 ML
Εκτέλεση:
για το σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα, ανακάτεψε τη ζάχαρη, το νερό και το λεμόνι.
Βράσε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι το σιρόπι να αρχίσει να δένει ελαφρά.
Αφαίρεσε από τη φωτιά και άφησε να κρυώσει εντελώς.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, καβούρδισε το σιμιγδάλι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα, προσέχοντας να μην καεί.
Σε ένα μπολ, χτύπησε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Πρόσθεσε το γιαούρτι και το λάδι και χτυπήστε καλά.
Στο μπολ με τα υγρά, πρόσθεσε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και χτυπήστε με το μιξερ
Μετά προσθεστε το καβουρδισμένο σιμιγδάλι χτυπήστε και τέλος τα καρύδια και ανακάτεψε απαλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Άπλωσε το μείγμα σε ένα λαδωμένι ταψί.
Χάραξε ελαφρα το γλυκο σε κομματια και διακοσμησε με μισο καρυδι
Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 45-50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι όταν το βυθίσεις στο κέντρο.
Αφού βγάλεις το ρεβανί από τον φούρνο, άφησε το να κρυώσει λίγο.
Πότισε γενναιόδωρα με το κρύο σιρόπι.
Σκέπασε με μεμβράνη και άφησε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρεις.
Συμβουλές:
Αν πρόκειται να το ψήσετε σε ταψί, θα πρέπει να το βάλετε στο κάτω ράφι του φούρνου για να ψηθεί καλύτερα ο πάτος.
Για πιο έντονο άρωμα, μπορείς να προσθέσεις λίγη κανέλα στο σιρόπι.
Αν θέλεις, μπορείς να αντικαταστήσεις τα καρύδια με άλλους ξηρούς καρπούς όπως αμύγδαλα ή φουντούκια.