Μοσχάρι κατσαρόλας σε κόκκινο κρασί

Συστατικά

2 κιλά μοσχαρίσιο κρέας ποντικι, κομμένο σε μερίδες
2/3 κουπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 Μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο στην μέση και κομμένο σε φέτες (περίπου 2 φλιτζάνια)
2 κουταλιές της σούπας τοματοπλτό
1 Μεγαλο καρότο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες (περίπου 1 1/2 φλιτζάνια)
2 σέλινα, κομμένο σε φέτες (περίπου 1 1/2 φλιτζάνια)
4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένα
1 κουτάλι σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα δενδρολίβανου
4 κούπες ζωμό βοδινό ή νερό
1 κούπα ξηρό κόκκινο κρασί

Πως να το φτιαξεις

Βήμα 1
Ανακατέψτε το μοσχάρι με αλάτι και μαύρο πιπέρι. Καλύψτε το κρέας με το αλεύρι.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μία βαθιά κατσαρόλα πάνω από μέτρια-υψηλή φωτιά. Προσθέστε το κρέας σε 2 παρτίδες και μαγειρέψτε μέχρι να τσιγαριστεί καλά από όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα.
Βήμα 3
Προσθέστε τα κρεμμύδια και τον ντοματοπελτέ στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Ανακατέψτε τα καρότα, το σέλινο, το ψιλοκομμένο σκόρδο και το δεντρολίβανο και μαγειρέψτε για 3 λεπτά. Ανακατέψτε το ζωμό, το κρασί και το εναπομένον αλεύρι και μέχρι να βράσει.
Επιστρέψτε το κρέας στην κατσαρόλα. Μειώστε τη φωτιά στο χαμηλό. Καλύψτε και μαγειρέψτε για 1 ώρα

ΠΗΓΗ: campbells.com

Προηγούμενο άρθροΈνα γρήγορο φαγητό με Κιμά και Ντομάτα στο φούρνο
Επόμενο άρθροΤυρόπιτα τραγανή τραγανή και γρήγορη