Μοσχάρι λεμονάτο

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι
2 μέτρια κρεμμύδια
2 – 3 σκελίδες σκόρδο
2 – καροτα κομένα
½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρασοπότηρο κρασί
2 λεμόνια (το χυμό τους)
αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ ή αλεύρι

Εκτέλεση

Παιρνω το κρέας το αλατοπιπερωνω και το πασπαλίζω με λίγο αλεύρι το σωταρω καλά στην κατσαρόλα με λάδι ρίχνω κρεμμύδι, τα καρότα, μία σκελίδα σκόρδο να σωταριστουν σβήνω με λίγο κρασί προσθέτω νερό ζεστό όσο να σκεπάζει σχεδόν, το κρέας και αφήνουμε να σιγοβράσει για 45′. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το χυμό των λεμονιών και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά, για 20′ με 25′, μέχρι να μαλακώσει το κρέας, (ελέγχοντας για νερό, κατά διαστήματα).

Πέντε λεπτά πριν το τέλος, παίρνουμε λίγο απ᾿ το ζουμί, το βάζουμε σ᾿ ένα φλυτζάνι, διαλύουμε μέσα το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να βράσει 4′- 5′ ακόμη, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα του.
Το σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι σπυρωτό ή ακόμη καλύτερα και με τα δύο.
Το περιχύνουμε με την σάλτσα του κρέατος.

Προηγούμενο άρθροΤο αγαπημένο μου κέικ με καρότα και πολλά καρύδια
Επόμενο άρθροΚουλούρια με μαγιά μπύρας