Μοσχάρι με πατάτες τηγανιτές σε υπέροχη σάλτσα λαχανικών σε υπέροχη σάλτσα λαχανικών

Υλικά

12 – 15  κομμάτια ‏Κρέας (μοσχαρίσιο ή κατσικίσιο ή χοιρινό)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιολοκομμένο
3 καρότα σε ροδέλες
1 πράσο, το λευκό μέρος ψιλοκομμένο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
Ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
Νερό

Εκτέλεση:

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να καθαρίσουμε το κρεάς πολύ καλά, αφαιρώντας το υπερβολικό λίπος και τα νεύρα. Μπορείτε επίσης να πείτε στον χασάπη να το κάνει για εσάς. Αλατοπιπερώνουμε.
Στην ίδια κατσαρόλα στην οποία θα φτιάξουμε το φαγητό, σοταρουμε το κρεας, επιφανειακά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα λαχανικά που θα έχουμε κόψει. Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κόκκινο κρασί και το αφήνουμε να μειωθεί, περίπου 5 λεπτά.
Βάζουμε το κρέας πίσω στην κατσαρόλα και σκεπάζουμε με νερό και πάλι θα προσθέσουμε μια πρέζα αλάτι.
Εάν φτιάξετε το κρεας σε σάλτσα σε μια χύτρα, θα πρέπει μόνο να καλύψουμε το κρεας με νερό, να κλείσουμε το δοχείο και μόλις αρχίσει να βράζει θα τα αφήσουμε για 20 λεπτά.


Εάν τα μαγειρέψουμε σε ένα συμβατική κατσαρόλα, θα προσθέσουμε αρκετό νερό και θα τα μαγειρέψουμε για 1 ώρα έως 1 ώρα και 15 λεπτά έως ότου είναι πολύ μαλακό το κρεάς όταν τρυπηθεί.
Αφαιρούμε το κρεας από το ζωμό και χτυπάμε με μπλεντερ χειρός τα λαχανικά μαγειρέματος με μέρος του ζωμού,


στραγγίζουμε και θα έχουμε τη σάλτσα.
Τοποθετήστε τα καθαρισμένα και μαγειρεμένα κομμάτια κρέατος σε μια κατσαρόλα και καλύψτε με τη σάλτσα.


Αφήνουμε να βρασει και να πηξει η σάλτσα και διορθώνουμε το αλάτι εάν είναι απαραίτητο.

Όπως πάντα, ελπίζω να σας άρεσε αυτή η συνταγή .

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΦτιάξτε Νηστίσιμους Ρεβυθοκεφτέδες σε Λίγα Λεπτά
Επόμενο άρθροΝόστιμα γεμιστά κιμαδοπιτάκια στο τηγάνι