Μοσχάρι στρογκανόφ

Συστατικά:

Μοσχάρι, φιλέτο – 500 g
Γιαούρτι στραγγιστό – 150 g
Κρεμμύδι – 1 τεμ.
Αλεύρι – 1 κουταλιά της σούπας
Τοματοπελτέ – 1 κουταλάκι του γλυκού
Νερό – 150 ml
Ελαιόλαδο
30 γρ βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι, παπρικα – για γεύση

Μαγείρεμα:

1. Ξεπλύνετε και στεγνώστε το κρέας, καλύψτε με μεμβράνη και χτυπήστε ελαφρά με ένα σφυρί. Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες, βάζουμε σε ένα τηγάνι που έχει ζεσταθεί
στο μάτι της κουζίνας και τηγανίζουμε με λάδαι για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
2. Βάλτε το κρέας σε ένα πιάτο, τηγανίστε το κρεμμύδι σε μισούς δακτυλίους. Προσθέτουμε το αλεύρι στο κρεμμύδι, ανακατεύουμε και τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε το γιαουρτι, τον πελτέ ντομάτας, ρίχνουμε νερό, προσθέτουμε το τηγανισμένο κρέας, αλάτι και πιπέρι, πάπρικα και ανακατεύουμε ρίχνουμε και το βούτυρο
και σιγοβράζουμε για 5-8 λεπτά.
Σερβίρουμε πάνω σε πουρέ πατατας, πολέντα ή τηγανιτές πατάτες

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΜπισκότα με κρέμα.
Επόμενο άρθροΕίναι από τα πιο κλασικά μπισκότα βουτύρου