Μπισκότα με κρέμα.

Συστατικά:

Αλεύρι – 300 g, μια πρέζα αλάτι
Σκόνη κακάο – 2 g
ζάχαρη άχνη – 100 g
Ζάχαρη βανίλια – 10 g
Αλεσμένα καρύδια – 120 g
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Βούτυρο – 200 g
Χυμός λεμονιού – 1 κουταλιά της σούπας. μεγάλο.
Αυγό – 1
Ξινή κρέμα – 1 κουταλιά της σούπας.

Η κρέμα μπορεί να είναι του γούστου σας. Το βρασμένο ζαχαρουχο γάλα είναι επίσης κατάλληλο. Αλλά ήθελα ακριβώς με κρέμα:
Για τη βουτυρόκρεμα:
120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ. κρέμα τυριού σε θερμοκρασία δωματίου
2½ κούπες άχνη ζάχαρη
1 κ.σ. βανίλια

Παρασκευή:

Ανακατεύουμε τα ξηρά υλικά και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) και το τρίβουμε σε ψίχουλα, προσθέτουμε το αυγό,
το χυμό λεμονιού, την ξινη κρέμα σε αυτό το μείγμα και ζυμώνουμε τη ζύμη. Βάλτε σε κρύο μέρος για περ. για 30 λεπτά.
Από τη ζύμη σχηματίζουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού

και τα βάζουμε σε φορμάκια ή σε λαδόκολα με αποσταση μεταξυ τους και τα πιεζουμε ελαφρώς. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, περ. 10-13 λεπτά.

Για τη βουτυρόκρεμα:
Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ για 5′ το βούτυρο με την κρέμα τυριού. Χαμηλώνουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά την άχνη ζάχαρη. Χτυπάμε για λίγα λεπτά στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα.
Με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής τοποθετούμε λίγη βουτυρόκρεμα πάνω σε κάθε μπισκότο και κλείνουμε με άλλο ένα από πάνω!

Καλή Επιτυχία

Η Συνταγή είναι της Erika Oszuszki

Προηγούμενο άρθροΤο κιουνεφέ της Πόλης
Επόμενο άρθροΜοσχάρι στρογκανόφ