Υλικά

1 kg. μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι κονσερβοποιημένες ντομάτες, χοντροκομμένες
1 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
3 σκελίδες σκόρδο, σπασμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 φύλλα δάφνης
3-4 κλαδάκια φρέσκου θυμαριού
1 κουτ. αποξηραμένο δενδρολίβανο
5-6 καρότα, κομμένα σε φέτες
5 πιπεριές
4 ολόκληρα γαρίφαλα
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουτ. μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόψτε το μοσχάρι σας σε μεγάλα κομμάτια και τοποθετήστε το σε μια χύτρα υψηλής πίεσης.
Προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά στην χύτρα και ανακατέψτε καλά.
Κλείστε το καπάκι της χύτρας και αφήστε το σε υψηλή φωτιάμέχρι ο χύτρα αρχίσει να σφυρίζει.
Μειώστε τη θερμότητα στο μέσο και αφήστε την πίεση και τον ατμό να κάνουν την δουλειά τους για 45 λεπτά στο κρέας και τα άλλα συστατικά.
Σβήστε την φωτιά, αφαιρέστε την χύτρα από την κουζίνα και μετακινήστε τη βαλβίδα που απελευθερώνει τον ατμό και την πίεση.
Ανοίξτε την χύτρα μόνο όταν το σφύριγμα και ο ατμός έχουν φύγει.
Ανακατέψτε το φαγητό σας και δοκιμάστε το προσαρμόστε το αλάτι και το πιπέρι.
Συνεχίστε να σιγοβράζετε εάν επιθυμείτε τη σάλτσα να είναι παχύτερη ή συνδυάστε 1 κουταλιά της σούπας κορν φλαουρ με 1 κουταλάκι του γλυκού κρύο νερό και ανακατεύετε  για να πήξει.
Σερβίρετε με ψητές πατάτες και φρυγανισμένο ψωμί

“και καλές βουτιές”!

Προηγούμενο άρθροΜπεκρή Μεζέ…για τσίπουρο
Επόμενο άρθροΡεβανί με κρέμα, το γλυκό της Πόλης