Υλικά

1 1/2 κιλό μοσχάρι
500 γρ μακαρόνια
2 κρεμμύδια ξερά
4 ώριμες ντομάτες
1 ποτήρι κρασί
2 σκελίδες σκόρδο
1 ξύλο κανέλας
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα γλυκιά
Τα υλικά τα προσαρμόζουμε πάντα με τις ανάγκες μας

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και σωτάρουμε το κρέας. Όταν το θωρακίσουμε από όλες τις πλευρές το βάζουμε σε ένα μπολ. Στη συνέχεια σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψηλοκομένα για ένα με δύο λεπτά  και ρίχνουμε τίς ντομάτες. Όταν πάρουν μία βράση όλα μαζί βάζουμε μέσα το κρέας την κανέλα το αλάτι το πιπέρι τήν πάπρικα και τέλος το κρασί. Αφήνουμε την κατσαρόλα ανοιχτή  μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Μετά την σκεπάζουμε χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε ήσυχο μέχρι να βράσει. Αν χρειαστεί νερό προσθέτουμε.

Για τά μακαρόνια
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό μέχρι τη μέση και αλάτι και την σκεπάζουμε μέχρι να βράσει το νερό. Όταν το νερό κοχλάσει ρίχνουμε τά μακαρόνια και τα ανακατεύουμε για να μην μας κολλήσουν. Θέλουν βράσιμο περίπου 20 λεπτά, η ανάλογα πόσο εμείς τα 

θέλουμε βρασμένα. Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε στο τρυπητό νά στραγγίσουν και τα βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα. Δοκιμάστε αντί για βούτυρο να κάψετε το ανάλογο λάδι γιά να ρίξετε στά μακαρόνια. Τό άρωμα τού ελαιόλαδου είναι μοναδικό.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΝόστιμο Κωκ ταψιού σε λαχταριστές πάστες
Επόμενο άρθροKεκάκια με μια μαλακιά καρδιά που στάζει σοκολάτα