Μοσχαράκι με καρότα και πράσα

Μοσχαράκι με καρότα και πράσα. Μια εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτογια το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι αλλά και το επίσημο τραπέζι για τους καλεσμένους σας.

Υλικά συνταγής

1 κιλό μοσχάρι σπαλομίτα/ώμο κομμένο σε κομματια
600 γρ. καρότα
5 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε κομμάτια 1,5 εκ. περίπου
2 πράσα κομμένα σε μεγάλες ροδέλες
1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
500γρ. Ντομάτα κον κασέ
2 φλ. τσαγιού ζωμό βοδινού
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση συνταγής

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε τα πράσα, τα καρότα και τα κρεμμυδάκια να ανακατεύοντας ανά διαστήματα για 5 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτετε την ντομάτα τα κομμάτια μοσχαριού και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 4- 5 λ.
Σβήνετε με το κρασί και μόλις “αναπνεύσει”, προσθέτετε τα 2 φλ. ζωμό. Σκεπάζετε τη κατσαρόλα, μειώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλότερο και σιγοβράζετε το φαγητό για 1½ ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.

Στο μέσον του μαγειρέματος αλατοπιπερώνετε το φαγητό και δέκα λεπτά πριν το αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το χυμό λεμονιού και τον άνηθο.
Σε περίπτωση που σωθούν τα υγρά του φαγητού σας κατά τη διάρκεια του βρασίματος προσθέτετε σταδιακά λίγο επιπλέον καυτό νερό.
Αν τα υγρά του είναι πολλά “δένετε” τη σάλτσα προσθέτοντας λίγο αλεύρι ή κορν φλάουρ διαλυμένο σε κρύο νερό.
Σερβίρετε το φαγητό σας με πουρέ πατάτας

καλή σας όρεξη.

Προηγούμενο άρθροΤα μηλοπιτάκια της μαμάς
Επόμενο άρθροΜαρμελάδα δαμάσκηνο στο φούρνο