Μοσχαράκι Στιφάδο

Υλικά

800- 1.000 γρ.μοσχάρι ( εγώ έβαλα πλευρά )
70 ml.ελαιόλαδο
50 ml.κόκκινο κρασί
2 κ.σ.ξύδι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3-4 κ.σ.τριμμένη ντομάτα κονσέρβας
2 κ.σ.ντοματοπελτέ
1 φύλλο δάφνης
8-10 κόκκοι μπαχάρι
Λίγο μοσχοκάρυδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι .
1 κιλό κρεμμυδάκια μικρά
50 ml.ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 φύλλα Δάφνη
7-8 κόκκοι μπαχάρι
3 κ.σ.ντομάτα τριμμένη κονσέρβας
3-4 κ.σ.ντοματοπελτέ
Ένα ποτήρι νερό
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι .

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεστάνουμε το λάδι προσθέτουμε το μοσχαράκι σε μερίδες και το τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές . Ρίχνουμε το κρασί και το ξύδι το αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 1-2 λεπτά μετά Προσθέτουμε την ντομάτα και τον ντοματοπελτέ , το φύλλο δάφνης , τους κόκκους μπαχαριού , το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί . Στην συνέχεια προσθέτουμε ενάμιση με δυο λίτρα νερό , και μόλις αρχίσει ο βρασμός χαμηλώνουμε την φωτιά κλίνουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε το μοσχαράκι μας για μιάμιση με δυο ώρες και να μείνει με ελάχιστη σάλτσα .

Σε μια άλλη κατσαρόλα , ζεστάνουμε το λάδι και προσθετουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά ίσα ίσα να μαλακώσουν λίγο . Στην συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα , το ντοματοπελτέ , της δάφνες , τους κόκκοι μπαχάρι , και ανακατεύουμε . Προσθετουμε ένα ποτήρι νερό και μαγειρεύουμε το Στιφάδο μας με κλιστώ καπάκι για 35 με 40 λεπτά . Αδειάζουμε το Στιφάδο μας μέσα στην κατσαρόλα με το κρέας και το μαγειρεύουμε για περίπου ακόμα 10 Λεπτά , αλατοπιπερωνουμε και είναι έτοιμο το Στιφάδο μας !


Παίρνουμε και ένα Ελληνικό ψωμάκι γθα τις απαραίτητες βουτιές με την νόστιμη και αρωματική του σάλτσα !
( δεν το ανακατεύουμε πολύ το κουνάμε από εδώ και από εκεί τα κρεμμυδάκια τα θέλω να είναι ολόκληρα και όχι διαλυμένα ).

H Συνταγή είναι της Maria Hatzikirkou

Προηγούμενο άρθροΝόστιμο κέικ για τον καφέ σας…χωρίς μίξερ,
Επόμενο άρθροΧοιρινό με πατάτες στο φούρνο….με τις πατατούλες να λιώνουν στο στόμα!