Μοσχαρίσια μπριζόλα σταβλίσια μαριναρισμένη

Ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα κρέατος είναι η μαριναρισμένη μπριζόλα. Πρόκειται για ένα πιάτο που συνδυάζει την εξαιρετική ποιότητα του κρέατος με τη μαγεία των αρωμάτων και των γεύσεων που προκύπτουν από τη διαδικασία της μαρίνας.

Η μαρινάδα είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται για να δώσει γεύση και αρωμάτων στο κρέας, καθώς και να το καταλληλώσει για το μαγείρεμα. Συνήθως περιλαμβάνει τοπικά υλικά όπως βότανα, μπαχαρικά, λεμόνι, κρασί, ελαιόλαδο και άλλα υγρά ή στερεά συστατικά, που αφήνονται να απορροφηθούν από το κρέας για να το αρωματίσουν.

Η μαριναρισμένη μπριζόλα συνήθως προετοιμάζεται αναμειγνύοντας τη μαρινάδα και το κρέας σε ένα αδιάβροχο δοχείο ή σε μια σακούλα τροφίμων και αφήνοντας το να ξεκουραστεί στο ψυγείο για ορισμένες ωρες στο ψυγείο.

Υλικά

2 μεγάλες σταβλίσιες μοσχαρίσιες μπριζόλες με πάχος 3 εκατοστά (κατά προτίμηση χωρίς κόκκαλο)
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. ξύδι (βαλσαμικό)
2 κλων. δεντρολίβανο (φρέσκο)
1 σκελ. σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Εκτέλεση

Για την μαρινάδα
Στο μικρό μπλέντερ βάζουμε το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι, τα φύλλα του δεντρολίβανου, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Πολτοποιούμε και φτιάχνουμε τη μαρινάδα, που θα κάνει τις σταβλίσιες μπριζόλες πιο νόστιμες και πιο μαλακές.

Για τις μοσχαρίσιες μπριζόλες
Βάζουμε τις μοσχαρίσιες μπριζόλες (αφού τις ταμπονάρουμε με απορροφητικό χαρτί) σε πιατέλα.
Περιχύνουμε με τη μαρινάδα.
Αλείφουμε καλά, ώστε να πάει παντού η μαρινάδα σε κάθε μπριζόλα σταβλίσια, πάνω κάτω και γύρω γύρω.

Καλύπτουμε με μεμβράνη κουζίνας.
Αφήνουμε να ποτίσει το κρέας, το λιγότερο για 1 ώρα, στο ψυγείο.
Για περισσότερη νοστιμιά αφήστε το κρέας έως και για μία νύχτα μέσα στο ψυγείο περιχυμένο με τη μαρινάδα.
Αφήνουμε το κρέας να σταθεί για 30 λεπτά στον πάγκο, για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί τη μαρινάδα από το κρέας.
Ζεσταίνουμε τη γκριλιέρα ή το τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στις μπριζόλες και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές.

Αφήνουμε γύρω στα 6 λεπτά από κάθε πλευρά, αν θέλουμε Medium-Rare.
Αν θέλουμε το κρέας περισσότερο ψημένο, τότε το αφήνουμε περισσότερα λεπτά στη φωτιά.
Αφού ψηθεί, σκεπάζουμε τη μπριζόλα και τη ξεκουράζουμε για 5 λεπτά.

Προηγούμενο άρθροΠέρκα με λαχανικά στο φούρνο
Επόμενο άρθροΣιμιγδαλένιο κέικ (Ραβανί) – Η πιο απλή συνταγή για ένα λαχταριστό γλυκό!