Μοσχαρίσιο κοκκινιστό τυλιγμένο σε λεπτές φέτες μελιτζάνας..

Μια εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο Μοσχαρίσιο κοκκινιστό τυλιγμένο σε λεπτές φέτες μελιτζάνας, σε κόκκινη σάλτσα, πασπαλισμένο με τυρί φέτα. Ένα εξαιρετικό πιάτο για να απολάυσετε με όλη την οικογένεια

Υλικά

3-4 μελιτζάνες
1/2 κιλό μοσχάρι
1 κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1 κσ πελτέ ντομάτας,
λίγη κανέλα
6-7 μπαχάρι
2 φύλλα δάφνης
1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
λίγο κρασί αν θέλετε
λίγο κασέρι
200 ml. ντομάτα σε κονσέρβα
φέτα
φρέσκια/μαλακή μυζήθρα
μοτσαρέλα

Εκτέλεση

Κόψτε τη μελιτζάνα όσο πιο λεπτή μπορείτε (πάχος λιγότερο από ένα εκ.), τη μακριά πλευρά για να τυλιχτεί το κρέας, αλείψτε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, θρουμπι και ψήστε στο φούρνο και τις δύο πλευρές για να μαλακωσουν. Όταν τελειώσουν τις βάζουμε στο πλάι σκεπασμένες να κρυώσουν..

Κόβετε το κρέας σε κομμάτια τον ίδιο αριθμο με τις φέτες μελιτζάνας που έχετε και έτσι μπορείτε να τυλιχτεί μέσα στη μελιτζάνα..

Σοτάρουμε μοσχάρι σε ελαιόλαδο να ροδισει, προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε κύβους, σκόρδο, μια κσ πελτέ ντομάτας, λίγη κανέλα, μπαχάρι, φύλλα δάφνης, 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα κρεμμύδια.
Προσθέστε λίγο κρασί αν θέλετε, προσθέστε σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, νερό μόνο για να σκεπάσει το κρέας και μαγειρέψτε για 2 ώρες ή μέχρι να γίνει το κρέας

Σε ένα ταψί απλώνουμε λίγη σάλτσα από το κρέας. Μετά καλύπτουμε με λίγο τριμμένο κασέρι μια φέτα μελιτζάνα, βάζουμε ένα κομμάτι κρέας,τυλίγουμε και τοποθετούμε στο ταψί. Τοποθετούμε όλα τα ρολά, απλώνουμε πάνω στα ρολά την υπόλοιπη σάλτσα, και τοποθετούμε από πάνω τριμμένη φέτα, τσοπάνη φρέσκια/μαλακή μυζήθρα, μοτσαρέλα και σε προθερμασμένο στους 200°C φούρνο για 20-25min ακάλυπτα μετά ψήνουμε στο γκριλ/μπριζόλα 5-10min…
…με μερικές πατάτες τηγανιτές..

Η Συνταγή είναι του Manolis Pastrikos

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Γαύρος πλακί κοκκινιστός

Γαύρος πλακί κοκκινιστός

Υλικά

1 κιλό γαύρο
1 μέτριο κρεμμύδι
Λίγο μαϊντανό
3 σκελίδες σκόρδο
3 φρέσκιες ντομάτες
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το γαύρο αφαιρώντας το κεφάλι και τον πλένουμε καλά. Τον αραδιάζουμε στο ταψί. Ρίχνουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φετούλες καθώς και το σκόρδο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και τις ντομάτες τριμμένες. Στο τέλος προσθέτουμε το λάδι, αλάτι και περίπου μισό ποτήρι νερό. Ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά στους 200 βαθμούς.Το φαγητό αυτό μπορεί να μαγειρευτεί και στην κατσαρόλα (κατά προτίμηση σε ταβά) ως πλακί.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ- LESVOSKITCHEN

Προηγούμενο άρθροΜελομακάρονα με μέλι και μπισκότα!
Επόμενο άρθροΚουλουράκια με σοκολάτα και μαρμελάδα