Μοσχαρι κοκκινιστο με πιλαφι και αναμεικτα λαχανικα

Υλικά

1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1,5  κιλό μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 ποτηράκι του κρασιού χυμό ντομάτας
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
3 μπαχάρια
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι-πιπέρι-ζάχαρη
ζεστό νερό να σκεπάζετε το κρέας 
300 γρ.ανάμεικτα λαχανικά
Πιλάφι
500 γρ. ρύζι κίτρινο(πλυμμένο)
1 γεμάτη κ.σ. φυτίνη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κύβο λαχανικών
λίγο κρόκο Κοζάνης
1 λίτρο ζεστό νερό
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι.Το αφήνουμε να ζεσταθεί.Μόλις ζεσταθεί βάζουμε και σωτάρουμε το κρέας.Ανακατεύουμε να ροδίσει.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα.Ανακατεύουμε.Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο,τη δάφνη,το καρότο,τον πελτέ,τον χυμό ντομάτας.Ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι,τη ζάχαρη,τα μπαχάρια και σβήνουμε με το κρασί.
Βάζουμε ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας.
Μαγειρεύουμε για μία ώρα σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
Βράζουμε τα ανάμεικτα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την φυτίνη.Μόλις λιώσει ρίχνουμε το κρεμμύδι.Σωτάρουμε για λίγο.Προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τον κύβο και τον κρόκο.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε 1 λίτρο ζεστό νερό.Ρίχνουμε πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.Σιγοβράζουμε μέχρι να πιει όλο το νερό.
Μόλις βράσει ρίχνουμε τα βρασμένα λαχανικά και ανακατεύουμε.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο να σερβιριστεί.
Συνοδέψτε μ ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί!!!!!
Καλή σας  όρεξη!!!!!
Η Συνταγή απο το κανάλι Σπιτικά&Νόστιμα απο την Βασω
Προηγούμενο άρθροΡολάκια τυριού με πάπρικα | Σπιτικά&Νόστιμα
Επόμενο άρθροΤούρτα μπισκότου με ξηρούς καρπούς σιρόπι & σοκολάτα 💞