Αυτό το κέικ είναι πολύ νόστιμο και πολύ ζουμερό, που έχετε την εντύπωση ότι είναι ένα κέικ με σιρόπι όταν το τρώτε.
Τα μήλα της προσδίδουν μια όμορφη υφή και απαλότητα. Το μέγεθος του κυπέλλου είναι 200 ​​ml.

ΥΛΙΚΑ :
 3 αυγά
 1 κούπα ζάχαρη
 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι
 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
 1/2 φλιτζάνι λάδι
 1 φλιτζάνι γάλα
 1 φλιτζάνι σπασμένα καρύδια
 1 βανίλια (10 g)
 1 μπέικιν πάουντερ (10 g)
 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
 2 τριμμένα μήλα
 ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Ξεκινάτε το κέικ μήλου προθερμαίνοντας πρώτα το φούρνο στους 180°C. Αρχικά χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και στη συνέχεια, χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ στο ελάχιστο, προσθέτετε αργά όλα τα άλλα συστατικά και ανακατεύετε το μίγμα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί η ζύμη.
Τα τριμμένα μήλα προστίθενται στο τέλος και αναμειγνύονται με ένα κουτάλι.
Το κέικ ψήνεται σε λαδωμένο και βουτυρωμένο ταψί Νο.30, ή σε μια φόρμα του κέικ (αλευρωμένη και βουτυρωμένη) για περίπου 30 – 40 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να πάρει ένα ωραίοχρώμα. Αφού κρυώσει, πασπαλίζετε με κανέλα και ζάχαρη άχνη

και…….απολαμβάνετε!!

 

 

Προηγούμενο άρθροΣιροπιαστά Ντόνατς (Σεκερ Παρέ)
Επόμενο άρθροΕύκολη Πίτσα Μαργαρίτα