ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

255 γρ μαύρη σοκολάτα
2-3 κουταλιές της σούπας γάλα
8 βιολογικά αυγά (όσο το δυνατόν πιο φρέσκα)
8 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρης
255 γρ κρέμα γάλακτος

ΟΔΗΓΙΕΣ
Σπάστε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τοποθετήστε την σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε γάλα. Λιώνουμε σε πολύ χαμηλή θερμότητα. Αφήστε το στην άκρη για να κρυώσει λίγο.
Ξεχωρίστε τους κρόκους και τα ασπράδια σε δύο διαφορετικά κύπελλα.
Πάρτε ένα μίξερ χεριού και ανακατέψτε τα ασπράδια σε χαμηλή έως μέτρια ταχύτητα για αρκετά λεπτά μέχρι να γίνει εντελώς μαρέγκα. Αφήστε κατά μέρος.

Συνδυάστε την άχνη ζάχαρης και τους κρόκους αυγών. Αναμίξετε με το μίξερ χειρός για μερικά λεπτά. Προσθέστε την σοκολάτα και συνεχίστε να ανακατεύετε.
Όταν αναμειχθεί καλά, προσθέστε την κρέμα γάλακτος. Συνεχίστε την ανάμειξη. Τέλος, προσθέστε την μαρέγκα και αναμίξετε για άλλα μερικά λεπτά ακόμη.


Όλα τα συστατικά πρέπει τώρα να είναι μια ομαλή μάζα.
Ρίξτε σε ποτήρια και αφήστε το ψυγείο για ψύξη για 45 λεπτά.


Καταναλώστε την ίδια μέρα.

Προηγούμενο άρθροΤο πιο ζουμερό καραμελάτο Κέικ Μήλου
Επόμενο άρθροΡοδέλες Μελιτζάνας με Κιμά