Τι θα χρειαστούμε:
125 γρ. λευκή ζάχαρη
75 γρ. λάδι ραφινέ
120 γρ. μούστος ή 85 γρ. σταφιδίνη
100 γρ. νερό
60 γρ. χυμός πορτοκάλι
4 γρ. αμμωνία (σκόνη)
5 γρ. κανέλα (σκόνη)
2 γρ. γαρύφαλο (σκόνη)
1 λουβί βανίλια
1 πρέζα αλάτι
440 γρ. μαλακό αλεύρι
3 γρ. σόδα
2 γρ. μπέικιν πάουντερ
 
Πως το κάνουμε:
Βάζουμε 125 γρ. λευκή ζάχαρη, 75 γρ. λάδι ραφινέ, 80 γρ. μούστο, 100 γρ. νερό, 60 γρ. χυμός πορτοκάλι, 4 γρ. αμμωνία (σκόνη), 5 γρ. κανέλα (σκόνη), 2 γρ. γαρύφαλο (σκόνη), 1 λουβί βανίλια και 1 πρέζα αλάτι στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα για 2 λεπτά και στη μεσαία ταχύτητα για 5 λεπτά.
Αλλάζουμε την ταχύτητα στο χαμηλό και προσθέτουμε 440 γρ. μαλακό αλεύρι, 3 γρ. σόδα και 2 γρ. μπέικιν πάουντερ.
Ζυμώνουμε στη χαμηλή ταχύτητα για 3 λεπτά.
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξερκουραστεί για 15 λεπτά.
Σε μια λαμαρίνα στρώνουμε λαδόκολλα. Βάζουμε τη ζύμη σε κορνέ νούμερο δέκα (ή σε πλαστική σακούλα) σχηματίζουμε τα μουστουκούλουρα  και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίους για 15 λεπτά περίπου σκεπασμένα με μια άλλη λαμαρίνα ως καπάκι.

Προηγούμενο άρθροΚρητικός Τάκος
Επόμενο άρθρο7 Λόγοι που το Λεμόνι Χρησιμεύει στην Ομορφιά