Μπάμιες με Μοσχαράκι

Υλικά

1,5 κιλό μοσχαράκι χτένι
1 κιλό μπάμιες φρέσκιες
1 έως 2 κρεμμύδια ξερά σε φετάκια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κούπα ελαιόλαδο
4 ώριμες ντομάτες τριμμένες
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
2 λεμόνια το χυμό
Αλάτι πιπέρι
2 φύλλα δάφνης

Εκτέλεση

Σοτάρουμε στη χύτρα τις μερίδες κρέατος με το ελαιόλαδο πολύ καλά να ροδοκοκκινίσει… Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα… Κατόπιν προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τον πελτέ ντομάτας ανακατεύοντας για τρεις φορές να μυρίσουν…

Κατόπιν προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα λίγο νεράκι ίσα με το κρέας, και κλείνουμε τη χύτρα ψήνοντας 15 λεπτά… Στη συνέχεια ρίχνουμε στη γάστρα τις μπάμιες που τις έχουμε βάλει στο λεμόνι από πριν, προσθέτουμε το κρέας με τη σάλτσα ανακατεύουμε ελαφρώς, ρίχνουμε λίγο νεράκι αν χρειάζεται σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ψηθούν οι μπάμιες καλά και να μελώσει το φαγητό μας…✓✓

Η Συνταγή είναι της κας Marina Hatzidaki ❤

Προηγούμενο άρθροΜπριζόλες χοιρινού λαιμού στο φούρνο
Επόμενο άρθροΓεμιστά με ρύζι…το καλοκαιρινό ελληνικό πιάτο εάν θέλετε να το κάνετε λίγο διαφορετικά