Νηστίσιμα γεμιστά με ρύζι και κουκουνάρι

Αυτά τα νηστίσιμα γεμιστά με ρύζι και κουκουνάρι είναι ένα πιάτο που συνδυάζει την πλούσια γεύση με την υγιεινή διατροφή. Τα λαχανικά, γεμιστά με μια αρωματική γέμιση ρυζιού και κουκουναριού, ψήνονται μέχρι να μαλακώσουν και να απορροφήσουν όλες τις γεύσεις.

Τι μου άρεσε:

  • Η γεύση: Η γέμιση είναι πλούσια και γευστική, με το κουκουνάρι να προσθέτει μια ωραία υφή και μια λεπτή, ξηρή γεύση.
  • Η υφή: Τα λαχανικά είναι μαλακά και ζουμερά, χωρίς να είναι λάσπη.
  • Η ευκολία: Η συνταγή είναι εύκολη και απλή, με σαφείς οδηγίες.
  • Η υγιεινή: Το πιάτο είναι νηστίσιμο, vegan και γεμάτο με θρεπτικά συστατικά.

Yλικά 

6 πιπεριές
6 ντομάτες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για το τελείωμα
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 φλ. ρύζι
αλάτι και πιπέρι
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
κουκουνάρι και σταφίδες προαιρετικά

Εκτέλεση

Αφού ξεπλύνουμε τα λαχανικά μας κόβουμε το επάνω μέρος με το κοτσάνι από τις πιπεριές, το επονομαζόμενο καπάκι και τις ξεσποριάζουμε. Κάνουμε το ίδιο και με τις ντομάτες και με τη βοήθεια ενός κουταλιού αφαιρούμε την ψίχα τους. Την ψιλοκόβουμε και την κρατάμε στην άκρη μαζί με τα καπάκια από τα λαχανικά.  Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και την ψιλοκομμένη ψίχα από τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, τον μαϊντανό και τον δυόσμο, ανακατεύουμε ελαφρά και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Αφήνουμε το ρύζι να τραβήξει τα υγρά από τις ντομάτες και να μαγειρευτεί για το μισό χρόνο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει λίγο (προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε κουκουνάρι και σταφίδες) και γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές. Τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί, βάζουμε τα καπάκια τους και τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

Τις ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά. Συνοδέψτε με φέτα και πράσινη σαλάτα, αλλά και γιαούρτι. 
Εκτός από ντομάτες και πιπεριές μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μελιτζάνες, κολοκύθια και κρεμμύδια. 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤο πρωτότυπο κέικ καρότου της κυρίας Garrett
Επόμενο άρθροΤο πιο ωραίο καλοκαιρινό φαγητό….με ένα κομμάτι φέτα