Συστατικά
H Βάση:
3/4 φλιτζάνι βούτυρο μαλακό
2/3 φλυτζανιών ζάχαρη άχνη
1-1 / 2 φλιτζάνια συν 3 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
Η επικάλυψη λεμονιού:
4 μεγάλα αυγά
1 1/3 φλιτζάνια ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο ξύσμα λεμονιού από περίπου 2 μεγάλα λεμόνια
2/3 φλιτζάνια φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού από 3 έως 4 μεγάλα λεμόνια
1/3 φλιτζάνι γάλα
Πρόσθετη ζάχαρη άχνη για να ρίξετε από πάνω άχνη

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Λιπάνετε ένα ταψί 20×30 εκ και αφήστε το στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αναμειχθούν. Αργά ρίξτε και χτυπήστε 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι.

Απλώστε και πιέστε προς τα κάτω την πάστα αυτή στο ταψάκι και ψήνετε για 18-20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Κατά το ψήσιμο, σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε τα αυγά, τη ζάχαρη, το ξύσμα, το χυμό λεμονιού, το γάλα και το εναπομείναν αλεύρι 3 κσ μέχρι την γίνει αφρώδης. Ρίξτε αυτό το μείγμα πάνω από την καυτή κρούστα μέσα στο ταψάκι.
Αναβάστε το φούρνο σε 160 βαθμούς C και ψήνετε για επιπλέον 18-20 λεπτά μέχρι το επάνω μέρος να είναι γίνει ελαφρώς καφέ. Αφείστε το να κρυώσει εντελώς. 

Ρίξτε από πάνω με πρόσθετη άχνη ζάχαρη. Κόψτε σε μπάρες και αφήστε τα υπόλοιπα σε ψυγείο.

Προηγούμενο άρθροΠατατούλες τραγανές με pesto και παρμεζάνα
Επόμενο άρθροΓιουβαρελάκια αυγολέμονο …λαχταριστά