Μπακαλιάρος Πλακί

Συστατικά

* 800γρ-1 κγρ φιλέτα ψαριών (λευκά ψάρια λαβράκι, μπακαλιάρος κλπ)
* 1 λεμόνι, χυμό
* ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
* 2 μεσαία κίτρινα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
* 2 πράσα (χρησιμοποιώντας μόνο τα λευκά μέρη)
* 1 φλιτζάνι σέλινο, σε κύβους
* 4 σκελίδες σκόρδου, κομμένες σε φέτες
* 1 κουτι μικρές ντομάτες σε κύβους
* 1 κουτί με σάλτσα ντομάτας
* Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
* 2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη ή περισσότερο για γεύση
* 1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού
* 1 λεμόνι, σε λεπτές φέτες
* ½ φλιτζάνι φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο *
* Μικρό φύλλο δάφνης

Οδηγίες

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Ρίξτε το χυμό ενός λεμονιού πάνω στον μπακαλιάρο. Πασπαλίστε ελαφρά με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και αφήνω στην άκρη.
3. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι ή κατσαρόλα. Σοτάρετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα πράσα και το σέλινο (συν μερικά από τα φύλλα του σέλινου) μέχρι να μαλακώσουν.
4. Προσθέστε ντομάτες σε κύβους, σάλτσα ντομάτας, νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Ανακατέψτε τον μαϊντανό. Καρυκεύεστε γενναιόδωρα με ρίγανη, δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε μέχρι να απορροφηθεί πολύ υγρό.

5. Τοποθετήστε τον μπακαλιάρο σε κεραμικό ταψί. Καλύψτε τον με το μείγμα λαχανικών και πασπαλίστε με ρίγανη. Επάνω με λεπτές φέτες λεμονιού.
6. Ψήνουμε έως ότου τα ψάρια να χωρίσουν σε ινες, περίπου 40 – 45 λεπτά. Γαρνίρετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό αν θέλετε και στύψτε το χυμό λεμονιού πάνω από το ψάρι.

Καλή Ορεξη

ΠΗΓΗ: Maria Alexandris Panagakos

Προηγούμενο άρθροΜελωμένο ελληνικό Γιουβέτσι
Επόμενο άρθροΠιπεριές γεμιστές με ντομάτα και φέτα…τέλειο ορεκτικό και συνοδευτικό