Κοκκινιστός Μπακαλιάρος

Δείτε Επίσης: Μπακαλιάρο Σκορδαλιά | Μπακαλαόπιτα Κεφαλονίτικη

Συστατικά 

Νωπός ή ξαλμυρισμένος μπακαλιάρος
2 ψητές κόκκινες πιπεριές
2 πολύ μικρά ψιλοκομμένα κόκκινα κρεμμύδια
1 φύλλο δάφνης
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένο
50 ml (1/4 φλιτζάνι) Λευκό κρασί
500 g (2 φλιτζάνια) σπιτική σάλτσα ντομάτας ή έτοιμη
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα (πάπρικα)
Αλεύρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το μπακαλιάρο σε κομμάτια, αλευρώνουμε τα κομμάτια μπακαλιάρου.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε αρκετό λάδι και το αφήνουμε να κάψει.
Τηγανίζουμε τον μπακαλιάρο και τον βγάζουμε σε ένα πιάτο.
Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές από το λάδι που τηγανίσαμε το μπακαλιάρο.
Σοτάρουμε το σκόρδο και μετά προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και αλατίζουμε.


Μόλις το κρεμμύδι γίνει διάφανο ρίχνουμε μέσα το λευκό κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.


Προσθέτουμε την σάλτσα την πάπρικα και το φύλλο δαφνης και ανακατευουμε μέχρι να πηξει.


Μόλις πήξει η σάλτσα ρίχνουμε τις πιπεριές και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά.


Αδειάζουμε την μισή σάλτσα σε ένα πυρέξ και απο πάνω βάζουμε το μπακαλιάρο, προσθέτουμε την υπόλοιπη σάλτσα πάνω από το μπακαλιάρο

και το βάζουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά

Δείτε Επίσης: Μπακαλιάρο Σκορδαλιά | Μπακαλαόπιτα Κεφαλονίτικη

Καλή Ορεξη

Προηγούμενο άρθροΜεθυσμένα Χοιρινά Πικάντικα Παϊδάκια στον Φούρνο…
Επόμενο άρθροΤρουφάκια λευκής Σοκολάτας…σε 10 λεπτά