ΑΚΑΤΑΜΑΧΗΤΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Ο συνδυασμός του ξινού και γλυκού κάνει όλη τη διαφορά!!

 

ΥΛΙΚΑ :
 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (240γρ)
 1/3 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη (70γρ)
 1/2 κουταλάκι αλάτι
 1 κούπα κρύο βούτυρο (200 γρ)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
 6 μεγάλα αυγά
 2 + 1/2 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη (400 γρ)
 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις (120 γρ)
 1 φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού (240ml)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Στρώστε ένα ταψί 23x33cm με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος αφήνοντας μια προεξοχή από όλες τις πλευρές.
Βάλτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο σε ένα μπολ και χτυπήστε τα μερικές φορές για να ομογενοποιηθούν.
Μεταφέρετε το μίγμα στο προετοιμασμένο ταψί και πιέστε το με τα δάχτυλά σας ώστε να καλυφθεί ομοιόμορφα η βάση του ταψιού.
Ψήνετε για 20 λεπτά μέχρι η κρούστα να γίνει ελαφρώς καφέ.
Ενώ το κρούστα ψήνεται, ετοιμάστε τη γέμιση :
Σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα μίξερ, χτυπάτε τα αυγά, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνει σαν κρέμα και η ζάχαρη να διαλυθεί εντελώς, περίπου 3 λεπτά.

Προσθέτετε το αλεύρι και χτυπάτε απαλά, μέχρι να ενσωματωθεί.
Σε χαμηλή ταχύτητα, ανακατεύετε αργά το χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια το ρίχνετε πάνω στην κρούστα.
Ψήστε για περίπου 35-40 λεπτά. Μετά τα πρώτα 20 λεπτά καλύψτε με αντικολλητικό χαρτί για να αποφύγετε το περισσότερο χρώμα, αν θέλετε.
Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια ψύξτε στο ψυγείο μια νύχτα. Κόβετε σε 20 μπάρες. Πριν από το σερβίρισμα, πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και απολαύστε. Αποθηκεύστε στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο για έως και 3 ημέρες.
Είναι εύκολη και γρήγορη και το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει με το παραπάνω!

Πηξη: alsothecrumbsplease.com

Προηγούμενο άρθροΜελωμένες Γαρίδες στο φούρνο
Επόμενο άρθροΚέικ Σοκολάτας με σάλτσα Καραμέλας