Μπατζίνα με κολοκύθι και τυρί

Υλικά

2 κολοκυθάκια μέτρια, τριμμένα
2 κσ γιαούρτι στραγγιστο
2 αυγά
Μισό ποτήρι νερό
1 φλυτζανακι λάδι
300 γρ φέτα
Μισό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
Λίγο ανιθο
Αλάτι – πιπέρι – ρίγανη
Λίγο δυόσμο
2 κούπες αλεύρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και έπειτα τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη από την πλευρά που έχει τις μεγάλες τρύπες, τα βάζουμε σε μια πετσέτα, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.
Έπειτα ρίχνουμε το αυγό, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το νερό.
Θέλουμε το μείγμα να μοιάζει σαν κουρκούτι.
Στη συνέχεια ρίχνουμε, τη φέτα , τα κρεμμυδια, το δυόσμο, τον άνιθο το αλάτι, το πιπέρι, ριγανι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα και καίμε για περίπου 8-10 λεπτά ένα ορθογώνιο ταψί του φούρνου 25Χ35 εκ.
Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο τον πάτο και τα τοιχώματα του ταψιού αφού έχει κάψει και αδειάζουμε το μείγμα.
Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πιπέρι την επιφάνεια της πίτας και ψήνουμε 220 βαθμούς για 45-50 λεπτά.
Μόλις ψηθεί, αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά, κόβουμε και σερβίρουμε.

Καλή Ορεξη

ΠΗΓΗ: Φωτεινή Δαρδαμάνη

 

Προηγούμενο άρθροΕύκολο Ραφαέλο: Φτιάξτε το με απλά υλικά που έχετε στην κουζίνα σας!
Επόμενο άρθροΗ κρέμα με το μπισκότο σε απόλυτη αρμονία (Μπισκοτά Ναπολιταν)