Μπαχαράτο Κοτόπουλο στο φούρνο

Υλικά:

3 φύλλα δάφνης
4 κουταλιές της σούπας ολόκληρους κόκκους μαύρου πιπεριού
1 κουταλιά της σούπας ουδέτερο λάδι
700 gr μπούτια κοτόπουλου με κόκαλα/με το δέρμα και 700 gr φτερούγες με δέρμα
1/2 φλιτζάνι μηλόξυδο
1/2 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
1/2 φλιτζάνι μπύρα lager
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
5 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και κομμένες

Εκτέλεση:

Βάλτε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και φρυγανίστε τα φύλλα δάφνης και τους κόκκους πιπεριού μέχρι να μυρίσουν και τα φύλλα δάφνης να έχουν μια ωραία γυαλάδα (3-4 λεπτά).
Αφαιρούμε τα μπαχαρικά και θρυμματίζουμε τα 3/4 των κόκκων πιπεριού με γουδί.
Ρίξτε το λάδι στην κατσαρόλα και ροδίστε το κοτόπουλο σε παρτίδες, με το δέρμα προς τα κάτω, μέχρι να ροδίσει και να πάρει το λίπος (6-8 λεπτά).

Ανακατέψτε το κοτόπουλο για να βεβαιωθείτε ότι το δερμα δεν κολλάει. Βγάλτε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο καθώς δουλεύετε τις παρτίδες. Μόλις τελειώσετε, αδειαστε όλους τους χυμους από 1 κουταλιά της σούπας λάδι.
Επιστρέψτε την κατσαρόλα στην εστία σε χαμηλή φωτιά και ρίξτε μέσα το ξύδι, την σογια, την μπύρα, την καστανή ζάχαρη, το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης και τους κόκκους πιπεριού. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.

Προσθέστε το κοτόπουλο και τυχόν χυμούς και βάλτε τη φωτιά στο μέτριο-υψηλό, για να πάρουν μια χαμηλή βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μεσαίο-χαμηλό, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά, αναποδογυρίζοντας το κοτόπουλο μέχρι τη μέση.
Αφαιρούμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Αφαιρέστε το κοτόπουλο και τοποθετήστε το με την πλευρά του δερματος προς τα πάνω σε ένα ταψί.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να μειωθεί στο μισό (5-6 λεπτά).

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Saida Chomping

Προηγούμενο άρθροΜπαχαράτο Μοσχαρίσιο κρέας με βούτυρο σκόρδο και ρύζι
Επόμενο άρθροΚέικ με κρέμα γιαουρτιού…Νόστιμο και εύκολο ακόμα και για αρχάριους.